Kinmix insekticid za biljke, voćno grmlje i drveće

insekticid Kinmix Kinmix insekticid je niskotoksična kemikalija za kućanstvo. Utječe na veliki broj štetočina. Tvar se koristi za zaštitu voćaka, grmlja, sobnih biljaka.

Opis lijeka

kinmix - zaštita od insekata Lijek inficira zrele jedinke i ličinke. Kad tvar uđe u gastrointestinalni trakt insekata, uzrokuje paralizu. Nakon toga kukac umire.

Insekticid Kinmix djeluje na:

  • Koloradska zlatica;
  • mušice od mrkve i luka;
  • paukova grinja;
  • vrtni moljac;
  • štetnici koji uništavaju vinograde.

Za ljude, tvar nije otrovna, ali može imati štetan učinak na pčele i stanovnike rezervoara. Svojstva insekticida ostaju do 3 tjedna nakon zahvata.

Kinmix od štetočina lako se ispire vodom, stoga, ako je nakon uporabe tvari pala kiša, morate ponoviti postupak.

Upute za korištenje

Pripravak Kinmix ima upute za uporabu s točnom dozom. Izračuni doze moraju se strogo poštivati, inače lijek ili neće pomoći, ili će dovesti do opeklina na lišću i stabljici.

Bilo koja biljka se prska unaprijed pripremljenom otopinom insekticida. Koncentracija otopine je stabilna i ne ovisi o vrsti biljke, insekta.

Ampula lijeka se otopi u 10 litara vode. Rok trajanja oko 3-4 sata.

Nakon upotrebe lijek ne ostaje na plodu, otapa se za 5-7 dana. Kako biste izbjegli alergijsku reakciju, prskano voće možete brati 2 tjedna nakon zahvata.

Obrada biljaka

prerada krumpiraNa stražnjoj strani lišća mogu se ponovno pojaviti štetnici, položiti jaja, ličinke. S druge strane lišća krumpira teško je vidjeti koloradsku zlaticu. Stoga se preporučuje prerada korijena u slučaju masovne pojave ličinki..

Drugi tretman dopušten je 15-20 dana nakon drugog pojavljivanja ličinki štetnika na krumpiru.

Preporučuje se prskanje kupusa gotovo odmah nakon sadnje u tlo, jer u protivnom križasta buha može oštetiti cijeli urod. Ponovna obrada potrebna je nakon pojave leptira kupusa.

Za suzbijanje puževa koristi se i insekticid Kinmix. U tu se svrhu novine navlaže u otopini, stave između redova i posipaju piljevinom. Puževi se razmnožavaju i šire po vlažnom vremenu, pa se tretman ponavlja svaki tjedan dok potpuno ne nestanu.

Od lisnih uši kupus se tretira 2 puta. Nakon pronalaska prvih insekata i 15 dana nakon prvog tretmana. Zbog vlažnog vremena i kiše, učinkovitost lijeka se smanjuje, stoga je poželjno provesti treći tretman.

Lisne uši na krastavcima pojavljuju se u donjem dijelu lista. Krastavci se osuše od štetnika, žetva pada. Područje na kojem se pojavljuje lisna uš – donji dio lišća, tretira se insekticidom. Postupak je najbolje obaviti prije nego što se jajnik pojavi na krastavcima. Zrele biljke se ne mogu preraditi.

Potrošnja otopine je sljedeća: 10 litara tekućine na 100 m2. Za grmolike biljke dovoljno je 1-3 litre, ovisno o volumenu, broju listova.

Prerada voćaka

prerada voćakaZa voće, voće moljac je opasan. Uništava ne jedno drvo, već cijeli vrt. Polažu veliki broj ličinki, grizu plodove do samih sjemenki iz kojih se suše nezrele.

Marelice, jabuke, kruške, dunje i druge voćarske kulture treba prskati. Potrebno je tretirati insekticidom nakon završetka cvatnje. Drugo prskanje nakon 14 dana. Potrošnja otopine za 1 stablo – 5-6 litara. Nakon nekog vremena nakon prskanja, morate pregledati donji dio lišća. Ako postoji sumnja na ponavljanje razmnožavanja moljca, plod se iščupa i stablo se ponovno preradi.

Upotreba lijeka Kinmix – video

Adblock
detector