Zowel mooi als nuttig - Kuril-struikthee, planten en verzorgen

Vertel ons alles over zo’n cultuur als Kuril-struikthee, planten en verzorgen van de plant. De man bracht een paar zaailingen van familieleden mee, zegt dat het erg handig is, en het is waar hoe thee wordt gebrouwen. Maar hij vroeg niets hoe en wanneer ze te planten. Kun je hem nu in de volle grond planten (we hebben herfst, maar het is nog warm)? Of is het beter om het in potten te zetten en in het voorjaar op straat? Het zal jammer zijn als ze bevriezen, maar winterhardheid wist hij ook niet. Hoe thee overwintert, wel of niet afdekken??

kurilian thee struik planten en verzorgen Deze plant was geliefd bij tuinders vanwege zijn overvloedige bloei, delicate gebladerte en pretentieloze aard. Kuril-struikthee, planten en verzorgen die minimaal eenvoudig is, is eigenlijk struikwateraardbei. Maar het is niet voor niets dat ze het thee noemen. Naast het decoratieve uiterlijk heeft de natuur de struiken inderdaad ook nuttige eigenschappen gegeven. De bladeren en scheuten bevatten veel voedingsstoffen, waardoor ze echt als thee worden gezet. Deze kruidendrank wordt vooral gewaardeerd in het seizoen van verkoudheid. Maar vandaag hebben we het niet over de helende kracht van Potentilla, maar over hoe je het kunt laten groeien. En iedereen moet dit doen om niet alleen een mooie struik in zijn tuin te hebben, maar ook zijn eigen “groene apotheek”.

Kuril struikthee – planten en verzorgen

Koerilen thee De cultuur behoort tot de Rosaceae-familie en heeft echt een chique en bovendien lange bloei. Het groeit in de vorm van een sterk vertakte struik met een dichte kanten kroon. De hoogte van Potentilla kan, afhankelijk van de soort of variëteit, compact zijn, niet meer dan 20 cm, of liever algemeen, tot 1,5 m. In dit geval is de diameter van een gemiddelde struik meer dan 1 m. De twijgen zijn eerst groen, glad en aangenaam om aan te raken, maar al snel bedekt met bruine bast.

In het voorjaar zijn theestruiken versierd met tal van bladeren. De bladeren, hoewel klein, hebben een originele top-gesneden vorm. De groene bladplaten zijn bedekt met zilverkleurige pool. Van het begin van de zomer tot de vorst staat Potentilla dankzij haar bloemen in het middelpunt van de belangstelling. Ze hebben een eenvoudige, ongecompliceerde vorm, met vijf wijd open bloemblaadjes. Maar ze gaan één voor één open, zonder onderbreking. De kleur is meestal geel, maar er zijn ook witte en roze varianten. Aan het einde van de zomer rijpen twee jaar oude struiken fruit in de vorm van behaarde dopvruchten.

Struik Kuril-thee is een meerjarige, bladverliezende en zeer pretentieloze cultuur. Zelfs met minimale zorg, maar op de juiste plaats, kan het bijna 3 decennia groeien.

Wanneer en waar Potentilla planten?

waar Kuril-thee te planten?Theestruiken planten zich op alle mogelijke manieren voort. Maar het is het handigst om vegetatieve methoden te gebruiken. Lagen, stekken en stekken van de struik geven al in dit of volgend seizoen een gevormde plant. Terwijl het vanaf de zaden vele malen langer duurt om te wachten op de bloei, en er meer problemen zijn bij het kweken van zaailingen.

Potentilla groeit het beste op lichte leem en op goed verlichte plaatsen. Struiken kunnen zowel in het voorjaar, na de vorst als in het vroege najaar worden geplant. Ze schieten goed wortel, maar de wortelhals kan niet worden begraven. Bij het planten in rijen tussen zaailingen is het noodzakelijk om minimaal 0,5 m . over te laten.

Hoe zorg je voor Kuril-thee in de tuin?

hoe zorg je voor wateraardbeiIn de zorg is Potentilla niet veeleisend, voor het seizoen is het voldoende:

  • geef de struiken drie keer overvloedig water;
  • mulch de stamcirkel met humus (het zal helpen om vocht vast te houden en tegelijkertijd als meststof te dienen);
  • verschillende dressings met minerale complexen (na het planten, voor en tijdens de bloei);
  • vormsnoei in september om de kroon een vollere vorm te geven.

Alleen variëteiten van Kuril-thee met roze bloemen hebben beschutting nodig voor de winter. Witte en gele Potentilla hebben een hoge winterhardheid en overwinteren zelf goed.

Als de cultuur als thee wordt gekweekt, en niet alleen omwille van schoonheid, dan kun je de bladeren midden in de zomer verzamelen. Geschikt voor thee en twijgen – ze kunnen worden bereid na het snoeien van struiken in de herfst.

Teelt van Potentilla – van planten tot verzorgen

Adblock
detector