Zorgen voor doornige huisdieren – hoe aloë water te geven voor groei – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Je vraagt: “Adviseer alstublieft waarmee u de aloë water moet geven voor groei. Ik nam een ​​jonge struik van een vriend, maar hij staat praktisch stil, groeit niet, maar verdwijnt ook niet. In de zomer is er maar één blad gegroeid, en dat is nog steeds kort. Misschien zijn er wat folk remedies. Of, in extreme gevallen, kant-en-klare meststoffen speciaal voor aloë. Ik zou u zeer dankbaar zijn voor uw hulp.”

dan aloë water te geven voor groei

We antwoorden: Pretentieloze aloë, vooral medicinaal, onderscheidt zich niet alleen door hun stabiele karakter en gemakkelijke teelt, maar ook door langzame groei. Niet iedereen wil wachten tot het huisdier uiteindelijk oud genoeg is om te worden behandeld of weelderig genoeg is. Gelukkig is dit niet nodig, want er zijn veel middelen dan aloë water te geven voor groei. Voor degenen die geen tijd hebben om te rommelen met koken, zijn kant-en-klare bereidingen – meststoffen – geschikt. Ze bevatten een volledig assortiment van alle essentiële voedingsstoffen die aloë nodig heeft. En aanhangers van “gezond eten” van hun groene huisdieren en gewoon fans van experimenteren hebben genoeg om uit te kiezen tussen folkremedies.

Hoe aloë water te geven voor groei – natuurlijke meststoffen van producten die altijd bij de hand zijn

as als meststof voor aloë

Het voordeel van folkremedies voor het stimuleren van groei is hun beschikbaarheid. Ingrediënten voor de bereiding van dergelijke dressings zijn in elk huis aanwezig. Zoals alle vetplanten heeft aloë calcium nodig voor ontwikkeling, evenals stikstof, fosfor en kalium die nodig zijn voor alle planten. Dit kwartet helpt aloë niet alleen actief te ontwikkelen, maar ook gezond en dus nuttiger te zijn..

Van natuurlijke meststoffen voor aloë zijn de volgende het meest geschikt:

  1. Humus. Bevat veel stikstof – het element dat verantwoordelijk is voor groei, evenals kalium. Maar voor een vetplant kan stikstof te overvloedig zijn. Daarom moet je niet meer dan één keer per jaar, in het vroege voorjaar, met humus voeden, en het toevoegen bij het water geven.
  2. Houtas. Er zit heel weinig stikstof in, maar er is de rest van de “drie” – kalium, fosfor en calcium. Asinfusie is gemaakt van as en je kunt er elke 7-10 dagen een struik mee water geven van de lente tot het einde van de zomer.
  3. Eierschalen zijn een natuurlijke bron van calcium. Het kan worden gemengd met de grond bij het planten of infusies voor irrigatie.

Aloë heeft alleen bemesting nodig tijdens de periode van actieve ontwikkeling, die plaatsvindt van mei tot augustus. Vanaf de herfst en de hele winter begint de vetplant aan een periode van rust en remming van alle groeiprocessen. Tijdens deze periode wordt het niet bevrucht. Breng ook geen mest aan direct na het verplanten van de plant. Slechts twee weken later, wanneer het stress overleeft en wortel schiet.

Minerale preparaten voor activering van groeiprocessen bij vetplanten

meststof voor aloë

Het is het handigst om kant-en-klare mineraalcomplexen met een uitgebalanceerde samenstelling te gebruiken. Meststoffen ontworpen voor vetplanten zijn geschikt voor aloë. Het is beter als ze in vloeibare vorm zijn – zodat voedingsstoffen beter en sneller door de plant worden opgenomen.

Aloë-meststoffen die de groei stimuleren, hebben zich goed bewezen:

  • Bona Forte voor cactussen (aangezien dit ook vetplanten zijn, kan je deze ook gebruiken voor aloë);
  • Etsso;
  • Agricola;
  • Pocon;
  • Levenskracht.

Geheimen van een goede Aloë-kweek