Zongedroogde tomaten in de oven voor de winter - recepten en tips

Vertel ons hoe je zongedroogde tomaten in de oven kunt maken voor de winter, recepten voor een eenvoudig gerecht, zo niet moeilijk. Een vriend trakteerde me op deze lekkernij, ik vond het niet echt lekker, maar mijn man en zoon waardeerden het enorm, vooral de pasta met tomaten. Nu hebben ze me opgedragen om een ​​snack voor ze te bereiden, hun zoon legt ze zelfs op broodjes en eet ze op.

zongedroogde tomaatjes in de oven voor de winterrecepten Liefhebbers van de Italiaanse keuken zullen dit aperitief waarderen, dat al lang wortel heeft geschoten in ons land. Het wordt verkocht in winkels, maar het kost bijna als zeevruchten. Daarom geven de meeste huisvrouwen er de voorkeur aan om voor de winter zongedroogde tomaten in de oven te maken, terwijl de recepten voor het gerecht niet van het origineel te onderscheiden zijn en heel gemakkelijk te koken zijn. Het belangrijkste is om de “juiste” tomaten te gebruiken en het optimale temperatuurregime voor het drogen te kiezen. Waar moet je op letten om het voorgerecht sappig te maken??

Praktisch advies

welke tomaten zijn beter te drogen De sappigheid hangt af van het soort tomaat dat voor de oogst wordt gebruikt. In dit geval moeten de vruchten gewoon niet sappig zijn, omdat alle vloeistof tijdens het proces zal verdampen. En dichte, vlezige tomaten met een dunne schil – dan zal het voorgerecht sappig zijn.

Meest geschikt voor het drogen van de variëteiten San Marzano, Prince Borghese en de bekende “cream”.

Van kruiden kun je gebruiken wat je maar wilt, naar persoonlijke smaak, zelfs dille met peterselie. Maar het is een Italiaans aperitiefhapje dat je goed doet als je groenten op smaak brengt met basilicum, tijm, marjolein, oregano of rozemarijn. Hetzelfde geldt voor olijfolie. Gezien de prijs is het echter heel goed mogelijk om het te vervangen door een plantaardig exemplaar of ermee te verdunnen..

Haast je niet en versnel het proces door kracht in de oven toe te voegen en de kooktijd te verkorten. Het drogen moet 5 uur bij een temperatuur van ongeveer 90 ° C plaatsvinden.

Gedroogde tomaten doe je het best in een elektrische oven. In moderne technologie is het mogelijk om de exacte temperatuur in te stellen. En niet met alle gasovens kunt u de optimale modus weerstaan. En het risico bestaat dat je gedroogde gekonfijte groenten krijgt in plaats van een gedroogde snack.

Zongedroogde tomaten in de oven voor de winter – recepten voor eenvoudige snacks

zelfgemaakte zongedroogde tomatenDe kooktechnologie voor alle recepten is bijna hetzelfde. Tomaten kunnen met of zonder schil worden gedroogd.

Was groenten in een hoeveelheid van 1,5 kg, snijd ze in tweeën en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Bedek de bakplaat met perkament, leg de tomaten.

Besprenkel met olie, licht bestrooid met zout en kruiden:

  • tijm;
  • basilicum;
  • rozemarijn;
  • Provençaalse mix.

Stuur 5 uur naar de oven en stel de temperatuur in op 90 ° C. Als het klaar is, verwarm 0,5 el. plantaardige olie, schil en snijd de knoflookbol in dunne plakjes. Nu kun je de tomaten in een pot doen, ze bestrooien met kruiden en een paar teentjes knoflook leggen. Het blijft om alles met hete olie te gieten en het deksel te sluiten, en na afkoeling naar de koelkast te sturen.

In recepten zonder de schil wordt alles op dezelfde manier gedaan. Alleen de vruchten worden, voordat ze worden gesneden, een paar minuten ondergedompeld in heet water. Snijd en pel ze vervolgens voorzichtig af..

Thuis zongedroogde tomaatjes

Adblock
detector