Zelfgemaakte muizenvallen van plastic flessen - twee eenvoudige maar effectieve modellen

Hoe maak je zelfgemaakte muizenvallen van een plastic fles? Nam een ​​vakantie met mijn vrouw en ging naar de datsja. Bij aankomst wachtte ons een onaangename verrassing: in de winter nestelden zich muizen in het huis. Ze verpesten een behoorlijke hoeveelheid voedselvoorraden en zelfs een deel van de kleding in de kast. We hebben een klein vakantiedorp en slechts een paar winkels. Maar ze hebben niets van knaagdieren gevonden en er is geen manier om naar het regionale centrum te gaan. Maar de voorraadkast staat vol met lege flessen – de vrouw zou het bloembed ermee omsluiten. Hoe ze bij te snijden zodat de muis wordt gepakt, maar niet eruit gekropen??

zelfgemaakte muizenvallen uit een plastic fles Zelfgemaakte muizenvallen uit een plastic fles zijn een echte redding van opdringerige knaagdieren. Ze helpen je op elk moment en helpen je zelfs geld te besparen. Natuurlijk kun je goede oude kleine muizenvallen kopen bij bouwmarkten. Maar helaas, hun kwaliteit is niet meer wat het geweest is. Of de veer is zwak, of hij valt er helemaal af. Bovendien zal slechts één persoon zo’n valstrik vangen. Terwijl een fles een hele muizenfamilie van minstens een dozijn muizen kan “verzamelen”. En let wel, absoluut zonder chemicaliën en gifstoffen, wat belangrijk is als er kinderen of dieren in huis zijn.

Zelfgemaakte muizenvallen uit een plastic fles

muizeval U hebt dus al de voordelen van thuisvallen gezien, wat betekent dat het tijd is om aan de slag te gaan. Er zijn veel effectieve modellen die vrij eenvoudig te implementeren zijn, bijvoorbeeld:

  • aas met olie;
  • schommelval.

Aas fles

fles aasWe hebben een fles nodig met een minimale inhoud van 1,5 liter. We snijden de nek en het bovenste deel eraf, dichter bij (ongeveer 1/3). Draai de gesneden bovenkant om en steek deze in de onderste helft van de fles. We bevestigen het aan de bovenkant met paperclips. We vallen in slaap in het aas, bijvoorbeeld zaden. En nu het belangrijkste: zodat de muis er niet uit kan, smeren we de nek in met olie.

Deze muizenval kan ook gebruikt worden om ratten te vangen. Alleen dan heeft de fles meer nodig. Bovendien moet het deel onder de afgesneden nek in wiggen worden gesneden, zodat een groot dier erin kan komen.

Schommelende muizenval

schommelende muizenvalEen dodelijke attractie die eindigt in de dood van muizen kan worden gemaakt van een fles en een emmer water:

  1. We maken een doorgaand gat in de bodem en kurk.
  2. We steken er een draad in, waarvan de lengte groter moet zijn dan de diameter van de container met water. Het wordt een soort schommelstoel.
  3. Lijm het aas op de fles – koekjes, stukjes kaas.
  4. We bevestigen beide uiteinden van de draad op de emmer door een schommelstoel te installeren.
  5. Giet een paar liter water in de emmer.
  6. Vergeet niet op te letten hoe de muizen op de fles klimmen. Om dit te doen, bevestigen we een paar staven aan de emmer..

De dieren zullen de ladder op de fles beklimmen, die onder hun gewicht zal scrollen en in het water zal vallen.

Zelfsluitende muizenval

Adblock
detector