Vertel me hoe je augurk maakt voor ingemaakte champignons? In de herfst gingen we een paar keer uitrusten in de natuur en verzamelden we boter en seringpootrijen. Omdat ik geen vrije tijd had en ook geen lege containers, heb ik ze gewoon gekookt en in de vriezer gestopt. En vergat ze gelukkig. We herinnerden ons de dag dat we met onze dochter bespraken wat we moesten voorbereiden voor de viering van het jubileum van onze grootvader. Je kunt immers diepgevroren champignons inmaken, en welke pekel is daar beter voor??

augurk voor ingemaakte champignons De basis van elke champignonbereiding, of het nu gaat om conservering voor de winter of een instantgerecht, is pekel. Elke huisvrouw heeft zo haar eigen favoriete recept: de een gebruikt een minimum aan kruiden, de ander maakt paddenstoelen graag pittiger en aromatischer. De augurk voor ingemaakte champignons bevat in ieder geval een minimale basisset. Dit zijn suiker, zout en azijn, en van kruiden – zwarte peperkorrels en lavrushka. Alle andere pekelvarianten behouden deze basisingrediënten. Alleen hun verhoudingen veranderen en de lijst met kruiden wordt groter, afhankelijk van de smaak die je aan het einde wilt krijgen..

Bijna alle soorten paddenstoelen worden apart voorgekookt. Sommige soorten zelfs twee keer, zorg ervoor dat u het water afvoert. En alleen dan verbinden ze ze met pekel.

Ingelegde champignon augurk – een klassiek recept

klassiek recept voor paddenstoelenmarinade Met deze pekel kun je alle paddenstoelen voor de winter inmaken en oogsten, van champignons tot boscantharellen en boletus. Hiervoor heb je 1 liter water nodig en de minimale hoeveelheid ingrediënten:

 • van kruiden – slechts 3 lavrushka’s en een dozijn zwarte peperkorrels;
 • suiker – 50 g;
 • iets meer zout – 60 g;
 • azijn (9%) – 90 ml.

Kook de marinade een paar minuten om alle losse componenten op te lossen. Voeg vervolgens de champignons toe, kook nog een minuut. Schik in gesteriliseerde potten en rol op.

Instant champignons

instant champignonsAls je snel heerlijke paddenstoelen wilt koken, vul ze dan met deze marinade:

 • 150 ml water;
 • 30 gram zout;
 • 70 ml azijn (wijnwit);
 • 3 lavrushka’s;
 • 10 zwarte peperkorrels.

Als je wilt, kun je nog een paar takjes tijm en 5-7 kruidnagelknoppen toevoegen. Kook de champignons in de marinade, laat ze afkoelen en zet ze een dag in de koelkast.

Koreaanse champignons

paddenstoelen in KoreaansZelfgemaakte paddenstoelen verschillen niet van de paddenstoelen die in de winkel worden verkocht. En ze blijken net zo lekker te zijn als een Koreaans gerecht..

Om het voor te bereiden:

 1. Was de champignons. Snijd indien nodig grote exemplaren doormidden zodat ze beter marineren..
 2. Giet 60 ml plantaardige olie in een diepe schaal (ketel).
 3. Voeg 1 fijngehakte chili, 2 lavrushki, 6 fijngehakte teentjes knoflook toe.
 4. Stuur hier ook fijngehakte greens (peterselie met dille in een hoeveelheid van 50 g).
 5. Zout (20 g), giet er 2 el. ik. sojasaus en 80 ml appelciderazijn.
 6. Wanneer het mengsel kookt, voeg rauwe champignons toe, kook een minuutje.

Universele marinade voor alle paddenstoelen