Zaailingpotten uit de krant: hoe doe je het zelf?

Ik kweek zelf altijd zaailingen. Ik heb er veel van, dus ik moet besparen op een bril. Ik heb gehoord dat je hiervoor papier kunt gebruiken. Vertel me hoe je doe-het-zelf potten voor zaailingen uit de krant kunt maken?

Februari is voor tuinders en bloemenkwekers het begin van een heet seizoen. Het is immers nu de beste tijd om aan zo’n belangrijke zaak als het kweken van zaailingen te beginnen. Na het verkrijgen van zaden en een voedingsbodem, rijst de vraag – waar ze te zaaien? De keuze aan containers voor het kweken van zaailingen is gewoon enorm: dit zijn speciale trays, turftabletten en wegwerpbekers. Alles vraagt ​​echter om financiële investeringen. In het geval dat u een groot aantal zaailingen moet krijgen, speelt het probleem van kostenbesparingen een belangrijke rol..

zaailingen in een glas

En hier komen volksambachtslieden te hulp met hun ideeën om geïmproviseerde middelen te gebruiken, zoals kranten. U kunt handige, praktische en goedkope bekers krijgen van papiermateriaal, aangezien elk huis onnodige boekjes, catalogi, enz. Heeft. Het enige dat nodig is, zijn oude kranten, een beetje tijd en geduld. Dus, hoe maak je doe-het-zelf potten voor zaailingen uit de krant??

Stapsgewijze instructies voor het bereiden van potten

Allereerst moet u van kranten stroken met de vereiste breedte vouwen (of snijden), afhankelijk van de hoogte van de toekomstige potbeker. Om dit te doen, buigt u het blad twee keer doormidden. Het aantal papierlagen in een beker hangt af van de kwaliteit van het papier – een dunne krant moet meerdere keren worden ingepakt.

krant-

Het is het beste om geen gekleurde kranten en glossy tijdschriften te gebruiken voor papieren bekers, omdat deze kleurstof afgeven als ze nat zijn..

Je hebt ook een basis nodig om de beker te vormen. Voor deze doeleinden kunt u een glazen beker of een blikje gebruiken, maar het is beter om een ​​plastic fles te weigeren – het is veerkrachtig en het zal lastig zijn om het papier op te winden.

Doe dan als volgt:

  1. Wikkel een strook papier niet erg strak om de basis, zodat u deze kunt verwijderen. Laat een rand naar beneden.stap 1
  2. Druk op de linkerrand van de krant om de bodem van de pot te vormen.stap 2
  3. Verwijder het werkstuk van de basis. Het glas is klaar!stap 3

Een paar praktische tips voor het voorbereiden van papieren potten

container met kopjes

Om te voorkomen dat de beker openklapt, kunt u kiezen uit twee opties:

  • in het stadium waarin de krant op de basis wordt gewikkeld, bind deze vast met een draad;
  • voordat u het papier om de basis begint te wikkelen, vouwt u de krantenstrook met een rand vanaf de bovenrand, en als het glas klaar is, vouwt u de rand aan de ene kant iets open en overlapt deze aan de andere kant.

Papieren bekers zijn niet stabiel genoeg, daarom is het noodzakelijk om een ​​geschikte container (2/3 hoger dan de hoogte van de bekers) te kiezen en deze strak naast elkaar te plaatsen. Je kunt ze er met een touw aftrekken nadat de aarde is gestort. Het is belangrijk om de zaailingen niet in papieren potten te gieten, anders worden ze snel nat en vallen ze uit elkaar.

Bij het verplanten van zaailingen kunnen de zaailingen gemakkelijk uit de beker worden verwijderd, of je kunt het ermee planten – tijdens het seizoen heeft het papier de tijd om in de grond te ontbinden.

Krantenbekers gemaakt van papier-maché – video

Adblock
detector