Zaailingen kweken in het open veld onder een film

Ik koop meestal tomatenzaailingen op de markt, maar dit jaar besloot ik om het zelf te kweken. Helaas werkt de “vensterbank”-methode niet voor mij, omdat er niet genoeg vrije ruimte is. Ik heb gehoord dat je zaden in de tuin kunt zaaien en er een minikas van kunt maken. Vertel me hoe je zaailingen in het open veld onder een film goed kunt laten groeien?

De methode om zaailingen van groentegewassen onder een filmomhulsel te verkrijgen, wordt vrij vaak gebruikt door tuinders die niet de mogelijkheid hebben om dit in een kas of in een appartement te doen. Meestal wordt het gebruikt voor tomaten..

Voordelen van de methode om zaailingen onder tijdelijke beschutting te kweken

film schuilplaats

Het belangrijkste voordeel van deze methode voor het verkrijgen van zaailingen is dat “film” -planten een stabielere immuniteit hebben tegen ongunstige klimatologische omstandigheden in vergelijking met kaszaailingen. Ze verdragen gemakkelijker verplanten en lagere luchttemperaturen..

Bovendien kunt u met de filmafdekking bijna een maand eerder zaden in de grond zaaien voor zaailingen. Dus onder tijdelijke schuilplaatsen kunnen zaden al vanaf het tweede decennium van maart worden gezaaid en de zaailingen zullen al op 20 mei klaar zijn voor transplantatie naar een vaste plaats. Hierdoor komt de oogsttijd dichterbij..

Het kweken van zaailingen in de volle grond onder een film kan voorwaardelijk in drie fasen worden verdeeld:

  • selectie van gewasvariëteiten en terreinvoorbereiding;
  • plaatsing van landingen;
  • onderdak constructie.

Selectie van zaden en voorbereiding van een perceel voor een kwekerij

Voor het kweken van zaailingen onder een filmomslag, wordt het aanbevolen om gezoneerde vroege en middenseizoenvariëteiten van tuingewassen te gebruiken. Wat tomaten betreft, zijn hier de Far North, Sanka, Siberische vroegrijpe, Ogorodnik-variëteiten geschikt..

De site voor een filmkwekerij moet van tevoren worden voorbereid: graaf het op in de herfst, voeg organisch materiaal en minerale meststoffen toe. Graaf in het voorjaar een ondiepe greppel (tot 20 cm) over de breedte van de film.

Ervaren tuinders raden aan om een ​​laag stro of zaagselisolatie op de bodem van de greppel te leggen – ze beschermen de zaailingen tegen koude en nog niet verwarmde grond. Bovenop het zaagsel een laag uitgegraven grond aanbrengen.

Plaatsing van landingen en bouw van een schuilplaats

Het is beter om zaden voor zaailingen in een band te zaaien, waarbij smalle gangpaden worden afgewisseld met brede. Houd er rekening mee dat één vel folie voldoende moet zijn om 2 rijen met smalle gangpaden te bedekken.

Schuilconstructie

open kwekerij

Om een ​​filmschuilplaats te maken, heb je nodig:

  1. Film – het is beter om polyethyleen te gebruiken met een dikte van minimaal 100 micron en een breedte tot 160 cm.
  2. Ondersteunt – speciale draadbogen met een lengte van 160 tot 180 cm.

Bogen moeten om de meter over de beplante rij worden geplaatst en de film moet van bovenaf worden getrokken. Bevestig (bestrooi) de randen van de film met aarde aan alle kanten. Als een sterke wind, die in staat is om de schuilplaats te breken, geen frequente bezoeker in de regio is, kan één kant van de film niet worden besprenkeld, maar eenvoudig worden ingedrukt met iets zwaars. Dit vergemakkelijkt het ventilatieproces..

Bij verwachte vorst moet de kwekerij worden afgedekt met een tweede laag folie..

Bij stabiel warm weer kan de schuilplaats worden verwijderd, maar daarvoor moet de kwekerij 5 dagen goed geventileerd worden. En als wordt voorspeld dat de zomer koud is, worden groenten onder een film gekweekt, waarbij periodiek een minikas wordt gelucht.

Vroege kool kweken onder film – video

Adblock
detector