Vertel me, witte konijnen uit Nieuw-Zeeland moeten puur van kleur zijn, zonder kleuronzuiverheden? We hebben een koppel verkocht, dus het mannetje is sneeuwwit en het vrouwtje heeft grijze strepen op de rug. Ik wilde het ras fokken, nu begon ik te twijfelen aan hun rasechtheid. En ik zou ook graag willen weten hoeveel gewicht een volwassen dier zal hebben en of ze snel groeien.

konijnen nieuw zeeland wit De meeste konijnenfokkers fokken dieren voor het verkrijgen van dieetvlees. Maar er zijn er voor wie het niet onbelangrijk is hoe de afdelingen eruitzien en hoe perfect hun bontjas is. Witte konijnen uit Nieuw-Zeeland kunnen elke fokker tevreden stellen. Ze vertegenwoordigen niet alleen de beste vleesrassen, maar hebben ook een delicate vacht. Hier is niets verrassends aan, als we bedenken dat het oorspronkelijke doel van wetenschappers was om raszuivere albino’s te krijgen..

Witte konijnen uit Nieuw-Zeeland – fysieke kenmerken

Witte albino's uit Nieuw-Zeeland Dit ras kwam relatief recent naar Rusland, in de jaren 80, maar is al erg populair geworden. Witte schoonheden, die niet tegen de hitte kunnen, hielden van ons klimaat en sindsdien hebben velen ze gefokt. Dit is een zeer winstgevende onderneming, omdat u hiermee zowel een groot karkas als een bontjas van uitstekende kwaliteit kunt krijgen. Over het algemeen heeft het ras een vleesoriëntatie..

In tegenstelling tot de naam van het ras, werd het gefokt in Amerika. Aanvankelijk kruisten ze de Flandre (White Giant) en Champagne (zilver) konijnen en ontvingen de rode Nieuw-Zeelandse konijnen. En er werden al raszuivere albino’s met een sneeuwwitte kleur verkregen na het kruisen van rode Nieuw-Zeelanders en hetzelfde witte Vlaanderen.

Konijnen zijn niet erg groot, maar wel gespierd. Het gemiddelde gewicht van dieren is ongeveer 4,5-5,5 kg, de lichaamslengte van vrouwtjes is bijna 0,5 m, terwijl mannetjes enkele centimeters korter zijn. Konijnen hebben lage, sterke poten en een korte nek, met een vlezige rug met brede schouderbladen en een goed ontwikkelde croupe. Meisjes kunnen een lichte keelhuid hebben. De kop is klein, met een korte snuit en korte oren van niet meer dan 10 cm lang, de neus is licht gebocheld, de ogen zijn rood – en dit is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van het ras. Het tweede kenmerk is een zuiver witte, zachte en zeer delicate vacht..

Kweekkenmerken

fokkenmerken van Nieuw-Zeelandse konijnenNieuw-Zeelanders worden als pretentieloos beschouwd en groeien snel, dus fokken is eenvoudig. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat een dikke pelsjas hen niet alleen van de kou zal redden, maar ook het tegenovergestelde effect kan hebben. Konijnen van dit ras verdragen absoluut geen hitte, daarom is het beter om ze niet buiten te houden, maar in een kamer met temperaturen tot 17 ° C. Ze worden twee keer per dag gevoerd en het dieet van de dieren moet bestaan ​​uit hooi/gras, wortelgewassen, twijgen, graan, korrels.

Reeds 25 ° C hitte zal van cruciaal belang zijn voor dieren, vooral voor mannen, die hierdoor steriel worden.

Het ras behoort tot de vroege rijping, dus het is mogelijk en zelfs noodzakelijk om de vrouwtjes vanaf de leeftijd van 5 maanden te dekken. Anders worden ze snel dik. Vrouwtjes zijn goede moeders. Ze leiden tot 12 baby’s in één ronde, hebben veel vette melk, dus baby’s komen snel aan.

Voordelen van het Nieuw-Zeelandse ras

voordelen van Nieuw-Zeelandse konijnenWitte albino’s verdienen hun populariteit niet voor niets, omdat ze veel voordelen hebben:

  • een hoge vruchtbaarheid hebben;
  • zowel jonge dieren als volwassenen groeien snel;
  • een mooie witte vacht van uitstekende kwaliteit hebben;
  • kan op een gaasbodem worden gehouden vanwege de dichte beharing op de benen, wat letsel en ziekte voorkomt.

Afzonderlijk moet gezegd worden over een ander kenmerk van blanke Nieuw-Zeelanders – hun kalme karakter. En ze zijn ook nog eens heel vriendelijk, leggen makkelijk contact en raken snel gehecht aan de eigenaar, die ze lekker eten geeft. Hierdoor kunnen albino’s als huisdier worden gebruikt – mooi, loyaal en tam. Het enige nadeel is een korte eeuw, omdat konijnen tot 5 jaar oud worden. Maar als je een mannetje haalt en hem castreert, kun je zijn bestaan ​​2 keer verlengen..

Videoreview van witte konijnen uit Nieuw-Zeeland