Ik heb vorige week een kamerroos gekocht. In het begin was de struik mooi, bleef bloeien, maar gisteren merkte ik droge bladeren op en verschillende knoppen werden geplant zonder te openen. Vertel me waarom een ​​roos in een pot opdroogt en wat kan worden gedaan om het te redden? Dit is mijn eerste roos, heel mooi, jammer als hij sterft.

de roos droogt op Kamerrozen zijn delicate beestjes en vragen zelfs meer aandacht dan hun tuinverwanten, omdat het huisklimaat anders is dan buitenomstandigheden en de beperkte ruimte in de pot ook het welzijn van de plant beïnvloedt. Meestal worden telers met zo’n probleem geconfronteerd – gisteren begint een mooie struik uit te drogen. Waarom droogt een roos in een pot op en wat te doen om de volledige dood te voorkomen? Laten we het op volgorde regelen.

De meest ongevaarlijke situatie is dus wanneer de bladeren van de gekochte roos opdrogen en eraf vallen. Alles is hier duidelijk, deze struik ondergaat een acclimatisatieperiode. In bloemenwinkels had hij heel andere omstandigheden: de lucht was niet zo droog en hij was gevuld met kunstmest voor een overvloedige bloei, tot grote vreugde van klanten..

In de eerste weken zal de bloem zich aanpassen aan zijn nieuwe woonplaats, hij kan zelfs gedeeltelijk zijn bladeren afwerpen. Je hoeft er niets mee te doen, zet de pot gewoon direct op een lichte plek en geef hem regelmatig water. Na een tijdje zal de struik wennen en zichzelf genezen.

De gekochte roos moet direct na thuiskomst worden gesnoeid, de takken inkorten tot 5 knoppen.

Ernstigere redenen voor het drogen van een roos kunnen zijn:

  • zorg fouten;
  • de aanwezigheid van ongedierte;
  • ziekte.

Onjuiste zorgroos genageld

Binnenroos droogt als de kamer te warm is. Je kunt een bloempot niet naast een werkende verwarmingsbatterij plaatsen en om de luchtvochtigheid te verhogen, moet je de struik regelmatig besproeien.

Tijdig water geven is ook van groot belang: bij gebrek aan vocht zullen de bladeren afbrokkelen. Geef de plant water zodra de grond iets uitdroogt. Het zou leuk zijn om water via een pallet te gebruiken – in dit geval neemt de bloem zelf de hoeveelheid vocht op die hij nodig heeft en moet het overtollige water worden afgevoerd.

Gevaarlijk ongediertemijt op een roos

Als de bladeren niet alleen droog zijn, maar tegelijkertijd donkere stippen en sporen van knagen duidelijk zichtbaar zijn, is het de moeite waard om de struik te behandelen met Fitoverm van bladluizen en trips. Het medicijn helpt ook bij het wegwerken van spintmijten, die vaak op rozen voorkomen. Je kunt het gemakkelijk vinden door een dun spinnenweb onder de bladeren..

Alle bladeren die door ongedierte zijn aangetast, moeten worden verwijderd..

Hoe een roos te genezen??de roos is aan het rotten

Heel vaak veroorzaakt het drogen van kamerrozen processen van rotting van het wortelsysteem. Dit gebeurt door overtollig vocht of te dichte grond die geen tijd heeft om uit te drogen. In dit geval is het noodzakelijk om de struik van de oude aarde te bevrijden, de beschadigde wortels af te snijden en te spoelen in een oplossing van kaliumpermanganaat. Week de roos vervolgens 30 minuten in een fungicide-oplossing en transplanteer in een vers, los en voedzaam substraat.

Video over de fijne kneepjes van het verzorgen van kamerrozen na aankoop