Welke vruchten zullen Beatrix-peper behagen - een vroege hybride?

Je vraagt: “Kun je me vertellen welke kleur de Beatrix-paprika moet hebben om te oogsten? Ik kan alleen niet begrijpen of het nu al mogelijk is om het eraf te halen of nog steeds te wachten. Mijn paprika’s waren eerst groen en werden toen geel, er was helemaal geen “groen” meer. Zijn ze al rijp of nog niet? Ik kocht zaden op de markt, er stond niets op de verpakking, behalve de naam van het ras. Zo’n verrassing voor mij is gegroeid.”

peper beatrix

We antwoorden: Paprika’s zijn geliefd om hun vlezige vruchten, die ideaal zijn voor zowel consumptie als winteroogst. En als het dan ook nog vroeg is, dan is dit een mooie kans voor extra inkomsten aan het begin van het seizoen, wanneer verse groenten schaars zijn. Dat is precies wat de Beatrix-paprika is: qua toepassingsgebied een veelzijdig ras. Korte rijpingstijden zorgen voor een vroege oogst. En ongelooflijk lekker fruit zal zelfs de meest kieskeurige fijnproever tevreden stellen..

Peper Beatrix – rasbeschrijving

beatrix peper zaden

Beatrix is ​​een hybride vroege paprikasoort. Volgens de aangegeven kenmerken werd het in de eerste plaats gefokt om binnenshuis te kweken (in kassen, onder tijdelijke schuilplaatsen). Tuinders die een hybride planten, hebben echter al lang gemerkt dat de variëteit in het zuiden geweldig aanvoelt in openluchtbedden. Door het vroege voorjaar en de warme zomer kun je niet minder rijke oogst krijgen dan in kassen. Het ras is geschikt voor aanplant, zowel op particuliere percelen, als voor industriële teelt voor verkoopdoeleinden.

Kenmerken van de vrucht

beatrix peper fruit

Het ras Beatrix heeft mooie grote kegelvormige vruchten. In tegenstelling tot veel andere paprika’s staan ​​ze rechtop in plaats van hangend. Maar alleen in het begin, dan zakken de vruchten onder hun eigen gewicht een beetje. Elke paprika weegt minstens 150 g, maar met goede zorg kun je grotere vruchten krijgen met een gewicht tot 250 g. De lengte van elk is minstens 15 cm en de diameter is ongeveer 7 cm. De wanden zijn dik tot 1 cm, vlezig, heel zoet, er zijn 3 kamers met zaden. Op de plaats van aanhechting van de stengel wordt een kleine depressie gevormd.

De conische vorm wordt ook wel het “Hongaarse type” genoemd. Daarom, als er een overeenkomstige inscriptie op de verpakkingen met zaden staat, verwar deze dan niet met de naam van de variëteit. Dit is slechts informatie over de vorm van de vrucht.

Groene paprika’s van de juiste kleur. Wanneer ze het stadium van technische rijpheid bereiken, worden ze geel. Maar als je wacht op biologische rijping, dan zal Beatrix je verrassen met chique zware rode pepers. Ze kunnen vers worden gegeten, worden gebruikt voor vulling of worden gebakken. En mede dankzij het zoete vlezige vruchtvlees is de peper erg lekker in diverse salades en andere winterbereidingen..

Voor- en nadelen van de variëteit

Voor- en nadelen van Beatrix-pepervariëteit

Een van de voordelen van Beatrix-peper is het vermelden waard:

  • vroege volwassenheid;
  • het vermogen om de variëteit buiten te kweken in warme klimaten;
  • goede opbrengst;
  • uitstekende smaakkenmerken;
  • aantrekkelijke presentatie, die belangrijk is voor de uitvoering ervan;
  • veelzijdigheid van gebruik.

Wat betreft de tekortkomingen, de variëteit heeft ze praktisch niet. Behalve het feit dat het gebrek aan vocht tijdens de periode van zetting en rijping van fruit hun smaak en uiterlijke kenmerken aanzienlijk schaadt. Hetzelfde geldt echter voor alle soorten culturen. Vergeet ook niet dat Beatrix geen ras is, maar een hybride, dus je zult je zaden niet kunnen verzamelen..

Kenmerken van Beatrix hybride peper

Adblock
detector