Welke opbrengst zal de Superbomb-tomaat bevallen en of dit afhankelijk is van de weersomstandigheden

Je vraagt: “Geeft de Superbomba-tomaat nog steeds hoge opbrengsten als hij buiten wordt gekweekt? Temperatuurschommelingen hebben geen invloed op de hoeveelheid eierstok, en in het algemeen op de groei en vruchtvorming van een tomaat? Vorig jaar heb ik dit ras voor het eerst in een kas geplant. Het resultaat was zeer aangenaam – minstens 5 kg van elke struik. En het smaakte zelfs beter dan mijn favoriete gele tomaten. Ik wil het volgend jaar proberen in de tuin te planten. Hoe resistent is het ras tegen koele zomers?”

tomaat superbom

We antwoorden: Onder de variëteiten van de Siberische selectie neemt de Superbomb-tomaat een speciale plaats in, omdat het niet voor niets zo’n veelzeggende naam heeft gekregen. Zoals alle soorten die zijn bestemd voor regio’s met een moeilijk klimaat, heeft het een zeer hoog uithoudingsvermogen. Bovendien geven de struiken zelfs in koude zomerse omstandigheden een zeer hoge opbrengst. Tegelijkertijd groeien zeer grote tomaten, hoewel ze geen mooie presentatie en regelmatige vormen hebben, smakelijk, sappig en vlezig..

Tomato Superbomb – kenmerken en kenmerken van de variëteit

tomatenstruik superbom

Een van de jonge variëteiten, speciaal gefokt door Siberische fokkers voor het lokale klimaat, verscheen pas in 2017 in het rijksregister. Maar dankzij zijn uitstekende kwaliteiten is hij al in 4 jaar beroemd geworden. Al was het maar om de reden dat de Super Bomb een stabiele opbrengst heeft, die niet afhankelijk is van de groeiomstandigheden. Overigens kan het zowel onder filmschuilplaatsen als in kassen en in de volle grond worden geplant. Bij goede verzorging levert elke struik tot 7 kg fruit op.

De planten zelf zijn bepalend, hoewel ze behoorlijk hoog worden. In de volle grond bereikt hun hoogte 80-100 cm, in kassen kunnen struiken 2 keer hoger zijn. Gezien deze afmetingen hebben tomaten steunen en een kousenband nodig. En ze worden ook aanbevolen om in 2-3 stengels te worden gevormd. Met deze methode is het mogelijk om het maximale aantal vruchten te verkrijgen..

Het ras is resistent tegen de meeste schimmelziekten, maar kwetsbaar voor Phytophthora en Alternaria. Meestal zijn tomaten er ziek van als er een gebrek aan voeding is. Daarom is het belangrijk om de aanplant regelmatig te voeden..

Hoe tomaten eruit zien en hoe ze smaken

tomaat fruit superbom

Qua rijping behoort het ras Superbomba tot het middenseizoen. De eerste tomaten kunnen na 100 dagen worden geoogst. Ze hebben een ronde vorm, maar met onregelmatige contouren, afgeplat aan de bovenkant. Bovendien hebben vruchten vaak diepe ribben, waardoor ze een ongelijkmatig uiterlijk krijgen..

Maar de tomatenhuid is mooi, glanzend, geverfd in een dieprode kleur. En het vruchtvlees zelf is ook perfect: zeer vlezig, sappig, zoetzuur in de kas en bijna zonder zuur in de tuin. Deze tomaten maken heerlijke salades, sappen, sauzen. Ze zijn niet geschikt voor het inblikken van hele vruchten, omdat de massa van elke vrucht minstens 300 g is. En dit is verre van de limiet: veel tuinders slaagden erin tomaten te kweken met een gewicht tot 600 g.

Voor- en nadelen van de Siberische variëteit

Voors en tegens van tomaat superbom

Naast het hoge uithoudingsvermogen en de aanpassing aan de groeiomstandigheden, heeft de Superbomb-tomaat nog vele andere voordelen:

  • het kan zelfs in Siberische klimaten buiten worden gekweekt;
  • zeer hoge opbrengsten zijn stabiel en niet afhankelijk van het weer en de plantmethode;
  • groot en smakelijk fruit;
  • weerstand tegen de meeste cultuurziekten.

Onder de tekortkomingen is het vermeldenswaard de gevoeligheid voor Phytophthora en de ziekte van Alternaria. En nog steeds is niet iedereen tevreden met de te hoge hoogte van de struiken, wat de determinanten betreft. Die bovendien een kousenband en vorm nodig hebben. Deze werkzaamheden worden echter voor bijna alle soorten tomaten uitgevoerd. Bovendien kan een Superbomb zonder kousenband het gewicht van zijn enorme en zware vruchten gewoon niet weerstaan.

Superbom tomaat video review

Adblock
detector