Welke oogst zal de frambozenvariëteit Laszka . verrukken – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel me, wat is deze Laszka-framboos? Ik weet niet hoe ik het in het Russisch correct moet noemen, dit is precies wat er op de verpakking van de zaailing stond, die ik als cadeau kreeg voor een grote bestelling van Polana. Ik zou graag willen weten wat deze verrassing is en wat ik ervan kan verwachten, aangezien ik er nog geen heb ontmoet. Wanneer de frambozen rijpen en wat voor bessen ze hebben, hoewel groot??

frambozenras laszka Heeft u frambozen, grote en zoete bessen die zonder problemen twee weken in de koelkast kunnen worden bewaard, zonder aan dichtheid of smaak in te boeten? Je moet toegeven dat zelden een soort dergelijke eigenschappen heeft, vooral als het tegelijkertijd ook pretentieloos en oogstbaar is. Deze en niet alleen kwaliteiten hebben de Laszka-frambozenvariëteit – een universele Poolse variëteit die zelfs in Siberië wortel kon schieten. Nu heb je geen grote frambozenboom en zelfs remontante soorten nodig. Plant Poolse frambozen en hun overvloedige struiken zullen je tot september van bessen voorzien.

De Russischtalige versie van de variëteitnaam heeft verschillende variaties. Meestal zijn frambozen te vinden onder de naam Lyachka of Lyashka. Maar het zou juist zijn om de Laska-variëteit te noemen – ter ere van de Poolse stad met dezelfde naam..

Frambozenras Laszka – algemene kenmerken

frambozen laszka Op het grondgebied van Rusland is de Poolse variëteit nog niet zo lang geleden, minder dan 15 jaar, maar het is al gelukt om op te vallen en zijn eigen fans te verwerven. Niet verwonderlijk, omdat Lashka qua kenmerken zelfs veel binnenlandse verbeterde hybriden omzeilt..

Het ras is niet remontant, het geeft op de scheuten van vorig jaar. Maar de vruchtzetting duurt de hele zomer en zelfs in september kun je nog de laatste bessen vinden. De planten zelf onderscheiden zich door hun grote groeikracht. De struiken “rekken” niet alleen uit tot 3 m, ze geven ook veel wortelgroei. Er zullen geen problemen zijn met de veredeling van het ras, maar de rompslomp zal toenemen. Ten eerste is het noodzakelijk om de extra “jonge groei” tijdig te verwijderen en ten tweede is het noodzakelijk om het latwerk te installeren. Anders breken de struiken onder het gewicht van het gewas of door de wind. Bovendien is het raadzaam om hun hoogte te beperken tot minimaal 2 m, waarbij de toppen worden afgesneden. Het is dus handiger oogsten en er zullen meer bessen zijn dankzij de nieuwe zijtakken..

Raspberry Lashka verdraagt ​​​​gemakkelijk overwintering met vorst tot 30 ° C, wordt zelden ziek, wordt bijna niet aangetast door ongedierte.

Opbrengst- en smaakindicatoren van Poolse frambozen

frambozen lashkaAls je de frambozenstruik volgt, hem correct snijdt, hem aan het begin van het groeiseizoen met stikstof voedt en overtollige groei verwijdert, dan kan tot 6 kg bessen per seizoen uit één struik worden verwijderd. Tegelijkertijd zullen ze de hele zomer rijpen, dus het is niet nodig om extra remontante variëteiten te planten. Lashka’s bessen zijn erg groot, bijna driehoekig, tot 4 cm lang en wegen 8-10 g per stuk. De Poolse vrouw onderscheidt zich door ongelooflijk dichte steenvruchten en zoete pulp met een lichte zuurheid. Frambozen kunnen zelfs zonder koelkast een dag worden bewaard en blijven 14 dagen koel, wat 2 keer langer is dan de meeste soorten gewassen. De bessen zijn dicht, brokkelen niet af van de struik, behouden hun vorm tijdens transport, bevroren en in jam.

Voor- en nadelen van de Poolse variëteit

voor- en nadelen van frambozen lashkaLaszka-frambozen rechtvaardigen hun verklaarde voordelen volledig:

  • hoge productiviteit;
  • vroege volwassenheid;
  • verlengde vruchtvorming tot de herfst;
  • uitstekende smaak van dichte grote bessen die niet afbrokkelen en hun vorm behouden;
  • transporteerbaarheid, waardoor u het te koop kunt laten groeien;
  • vorstbestendigheid;
  • ziekte immuniteit.

De nadelen van het ras hebben betrekking op de eigenaardigheden van de ontwikkeling van planten. Zeer hoge struiken hebben trellis en snoei nodig, en ze worden ook vroeg na de overwintering “wakker”. Dit verhoogt het risico op bevriezing van de nieren door terugkerende vorst..

Video review van framboos Lashka (Lyashka)