Vertel me welke meststoffen in het voorjaar nodig zijn voor de tuin? De datsja geërfd van de ouders, ze zijn de laatste tijd niet veel betrokken geweest bij het planten. Als gevolg hiervan is de oogst al een paar jaar niet bijzonder aangenaam. Mijn man en ik besloten dat het probleem in de verarmde grond zat. Wat kan voor het planten aan de bedden worden toegevoegd? In de herfst kunnen we het niet.

welke meststoffen zijn in het voorjaar nodig voor de tuin Een ervaren tuinier weet dat je op arm land geen goede oogst krijgt. Alle tuingewassen, of het nu peterselie of aardappelen zijn, hebben voedsel nodig. Zonder dit ontwikkelen planten zich slecht, wat kunnen we zeggen over vruchtvorming. Dus proberen hardwerkende zomerbewoners de bedden op tijd klaar te maken, en vooral in het voorjaar, omdat dit de belangrijkste tijd is. Hun verdere ontwikkeling hangt af van de hoeveelheid voedingsstoffen die de planten aan het begin van het groeiseizoen krijgen. Om de voedingsvoorraad in de bodem weer aan te vullen, is het belangrijk om te weten welke mest in het voorjaar nodig is voor de tuin. Vandaag vertellen we je over de belangrijkste en meest gebruikte verbandmiddelen..

Welke meststoffen zijn in het voorjaar nodig voor de tuin??

Gewasvoeding moet uitgebreid zijn. Dit kan worden bereikt door voor of tijdens het planten de volgende meststoffen op de locatie aan te brengen:

 • biologisch;
 • mineraal.

Organische producten voor de tuin – een belofte van losse en voedzame grond

Een van de voordelen van organische meststoffen is het vermogen om de bodemstructuur te verbeteren. Organische stof verzadigt niet alleen de bedden met zo’n belangrijk element als stikstof. Het verhoogt verder de hoeveelheid humus op de site. De aarde zelf wordt na de introductie van organische stof losser. Dit betekent dat het voor gewassen gemakkelijker zal zijn om te groeien en voedsel te “krijgen”. Bovendien, als er een nevenbedrijf is, is dit de goedkoopste manier, omdat je niets hoeft te kopen..

Organische meststoffen zijn onder meer:

 • rundermest;mest
 • vogelpoep;vogelpoep
 • houtas;houtas
 • eierschaal.eierschaal

Verse mest en uitwerpselen mogen niet de tuin in. Op basis hiervan kunnen humus, compost of vloeibare meststoffen worden gemaakt. Het is ook toegestaan ​​om de bedden te bemesten met gedroogde mest..

Minerale meststoffen voor de tuin

ureumVoor groei en vruchtvorming hebben tuingewassen stikstof, kalium en fosfor nodig. U kunt ze van deze elementen voorzien door in het voorjaar speciale voorbereidingen op de site te introduceren, namelijk:

 • ureum, salpeter (voor stikstofaanvulling);
 • kaliumchloride;
 • superfosfaat, fosfaaterts (voor het voeden met fosfor).

Bij het gebruik van minerale meststoffen is het belangrijk om de instructies voor hun toepassing en verhoudingen te volgen. Een teveel aan “chemie” zal alles in de bedden verpesten.

Complexe minerale meststoffen zijn een uitstekende oplossing voor de tuin

Afzonderlijk is het de moeite waard om de preparaten te noemen die verschillende sporenelementen bevatten. Ze kunnen ook andere voedingsstoffen bevatten die planten nodig hebben. Het is erg handig, omdat u niet meerdere verbanden hoeft te doen..

Minerale complexen werken goed:

 1. Nitroammofoska (kalium, fosfor, stikstof, zwavel). Droog aanbrengen voor het planten op vochtige grond.nitroammophoska
 2. Nitrophoska (kalium, fosfor, stikstof). Korrels worden tijdens het planten aan de putjes toegevoegd of over het tuinbed verspreid. Oplossing kan worden gebruikt:.nitrophoska
 3. Kaliumnitraat (kalium, stikstof). De bereide oplossing wordt over groenten gegoten. Droge korrels worden onder de struiken gegoten, na ze water te hebben gegeven.kaliumnitraat

Video over welke meststoffen in het voorjaar op de grond moeten worden toegepast