Welke meststoffen moeten worden toegepast bij het zaaien van zonnebloem, normen

Vertel me welke meststoffen kunnen worden gebruikt bij het zaaien van zonnebloemen? Ons land is in principe niet slecht, maar ook niet erg rijk. Ik denk dat een goede oogst niet te zien is zonder extra voeding. Wat te storten en hoeveel??

meststoffen bij het zaaien van zonnebloem De zonnebloem heeft een zeer sterk wortelstelsel dat een goede voeding vereist. Een van de belangrijkste rollen wordt gespeeld door de juiste kunstmestkeuze bij het zaaien van zonnebloemen. In de beginfase heeft de plant een verhoogde behoefte aan stikstof. Daarom moeten voor of tijdens het zaaien stikstofhoudende preparaten worden gebruikt..

Herfstbemesting voor het planten van zonnebloem

mest voor herfstploegen Organische stikstof in de vorm van mest in het voorjaar wordt niet gebruikt voor zonnebloem. Het is beter om het toe te passen bij het telen van een voorgaand gewas, of tijdens het ploegen in de herfst. Voor 1 hectare grond is 20 ton mest voldoende, en als het pluimvee-uitwerpselen zijn, dan 12 ton. Een dergelijke bodembemesting duurt maximaal 4 jaar en de verwachte opbrengst zal met 0,3 t / ha toenemen.

Voor het winterploegen worden naast mest ook fosfor-kaliumpreparaten geïntroduceerd.

Meststoffen bij het zaaien van zonnebloem

bemesting door zaaimachineTijdens de voorzaaiteelt worden minerale stikstofhoudende meststoffen toegepast. De volgende preparaten hebben zich goed bewezen bij het kweken van zonnebloem:

  • nitroammofos;
  • ammofos;
  • nitrofos.

nitroammofosDe toedieningshoeveelheid mag niet hoger zijn dan 50-60 kg per 1 ha, wat de opbrengst met 0,2 t / ha zal verhogen. Maar een teveel aan stikstof leidt tot een afname van de weerstand tegen ziekten. Dienovereenkomstig zal de oogst veel slechter zijn..

Voorzaaien van zaadbehandeling met bacteriële meststoffen

HetomischHet gebruik van biologische producten verhoogt de indices van de ontwikkeling van zonnebloemen en de opbrengst ervan aanzienlijk. Bacteriering van zaden is vooral relevant als de grond zelf niet wordt bemest vóór het zaaien.. Bacteriepreparaten voor zonnebloem worden meestal gebruikt om uit te kiezen:

  1. Polymyxobacterine (60 ml per 1 ha). Het wordt gekenmerkt door een verbetering van de fosforvoeding van zonnebloem. Norm: 12 liter van het medicijn per 1 ton zaden. Aan de werkoplossing wordt een extra fungicide toegevoegd. Verwacht effect: een verhoging van de opbrengst van 10 naar 20%, evenals een verhoging van het oliegehalte in dopvruchten met 2%.
  2. Hetomik. Biologisch fungicide met sporen van een antagonistische schimmel (geslacht Hatom). Naast de groeistimulerende werking beschermt het de zonnebloem tegen vele ziektes. Norm: 2 kg poeder per 1 ton zaden. Verwacht effect: opbrengstverhoging tot 0,35 ton per hectare.

De werkoplossing van deze medicijnen wordt vóór het zaaien op de zaden gespoten en gedroogd. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën goed hechten, wordt er een lijm (caseïne, gelatine of melasse) aan de oplossing toegevoegd.

Bemesting van zonnebloem met nitroammofos voor zaaien – video

Adblock
detector