Welke meststoffen moeten worden gebruikt voor aardappelen bij het planten in een gat in het voorjaar? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

De aardappeloogst in het land wordt elk jaar slechter en slechter. Binnenkort zullen we net zoveel verzamelen als we geplant hebben. Ik denk dat de reden de uitputting van de grond is. Ze zeggen dat aardappelen het beste kunnen worden bemest op het moment van planten. Vertel me alsjeblieft welke meststoffen voor aardappelen bij het planten in een gat in de lente het beste kunnen worden gebruikt?

Hallo. Inderdaad, aardappelen draineren de grond meer dan de overgrote meerderheid van de gewassen. Met een zwak wortelstelsel draagt ​​het overvloedige vruchten, waarbij kalium, fosfor, stikstof en andere voedingsstoffen uit de grond worden gehaald. Juiste en tijdige voeding is daarom uitermate belangrijk voor een goede oogst. En als je weet welke meststoffen voor aardappelen bij het planten in een kuil in het voorjaar beter zijn toe te passen, dan ben je verzekerd van een rijke oogst.

Kunstmest

De moderne markt biedt een brede selectie van verschillende chemische meststoffen die geschikt zijn voor aardappelen. Maar de meeste mensen geven er de voorkeur aan bewezen mengsels te gebruiken die al tientallen jaren rijke gewassen produceren. De volgende combinatie is succesvol te noemen:

  • Nitrofoska – 1 eetlepel;
  • Beendermeel – 0,5 kopjes.

Een pak populaire meststof - nitrofosfaat

Door deze hoeveelheid mest op elk gat aan te brengen, kunt u rekenen op een rijke oogst in het najaar..

Doe-het-zelf meststoffen

Sommige mensen vertrouwen traditioneel niet al te veel op chemische meststoffen en geven er de voorkeur aan alleen die te gebruiken die ze met geïmproviseerde middelen met hun eigen handen maken. Bovendien kunt u hiermee de financiële kosten tot nul reduceren..

Allereerst kunt u vogelpoep adviseren. Het moet heel voorzichtig worden gebruikt om de grond niet te bederven. Kippenkeutels worden verdund met warm water in een verhouding van 1:15. Nadat je het een aantal dagen op een warme plaats hebt gehouden, goed hebt laten brouwen, gebruik je het bij het planten – voeg 1 liter van het mengsel toe aan elk gat.

Eigenaren van kachels en baden, die alleen brandhout gebruiken voor verwarming, kunnen as gebruiken – met een snelheid van 200 gram per vierkante kilometer. Dit zorgt voor de juiste hoeveelheid kalium die aardappelen nodig hebben..

Asbemesting

Mullein kan worden gebruikt. Los het op in water in een verhouding van 1:10 om een ​​effectieve en volledig onschadelijke meststof te verkrijgen die aardappelen perfect voedt en u een rijke oogst geeft..

Milieuvriendelijke meststof - toorts

Zoals u kunt zien, kunnen meststoffen voor aardappelen worden bereid uit bijna elk organisch materiaal..

U kunt de kwestie van aardappelbemesting in meer detail bestuderen door de video te bekijken