Welke bloemen zijn als een roos?

Ik heb een zeer ongewone roos op de markt – het heeft geen doornen. De verkoper zei dat de plant eustoma wordt genoemd. Vertel me wat voor soort bloemen die op een roos lijken, en wat zijn de kenmerken van de zorg voor eustoma?

Ondanks het feit dat de prachtige roos de troon van de bloemenkoningin stevig heeft ingenomen, heeft ze veel concurrenten. Allereerst geldt dit voor bloemen die zo op een roos lijken dat ze met recht als dubbelganger worden beschouwd. De lijst van dergelijke planten is vrij groot: dit zijn ranonkel, Chinese roos (hibiscus), begonia, nieuwe soorten geranium, badstofbalsem en sleutelbloem, gardenia, Aziatische boterbloem. Ze werden vooral verliefd op bloementelers omdat ze niet zulke scherpe doornen hebben als een roos..

Eustoma (Japanse roos) neemt een eervolle plaats in tussen roosachtige bloemen. Uiterlijk lijkt het erg op een roos, maar verschilt ervan doordat het na het snijden lang in een boeket staat en geen doornen heeft.

buket-yeustom

Voorwaarden voor het planten en verzorgen van eustoma

Het is beter om deze plant te laten groeien door zaden te zaaien. Kies een lichte en neutrale zure grond. Met een verhoogde zuurgraad zullen zaailingen heel langzaam groeien. Het is beter om veengrond te nemen met toevoeging van zand. Turftabletten zijn een goed alternatief..

Om de zaailingen samen te laten ontkiemen, bedek de container met zaden met een film, omdat ze van warmte (temperatuur niet minder dan 25 graden) en vocht houden. Zodra de zaden ontkiemen, verwijdert u de film en voegt u achtergrondverlichting toe, vooral in de winter, anders zullen de spruiten verzwakken en uitrekken.

Water nadat de toplaag is opgedroogd, om stagnatie van vocht te voorkomen. Om de volwassen zaailingen te beschermen tegen ziekten, worden ze gevoed met meststoffen (zirkoon, foundationol).

Na ongeveer anderhalve maand duiken de volwassen zaailingen en bedekken ze opnieuw een paar dagen met folie. Tegelijkertijd wordt het niet aanbevolen om het abrupt te verwijderen – de plant moet geleidelijk worden uitgehard, de container openen en pas dan volledig openen. Overplanten naar een vaste plaats in een pot wordt uitgevoerd na de vorming van ten minste 4 bladeren in de spruiten.

Eustoma buiten kweken

Eustoma groeit zowel in huis als buiten goed in bloemperken en bloemperken. Om een ​​bloem te verplanten die op een roos lijkt, moet je een zonnige plaats kiezen op een gebied dat niet toegankelijk is voor tocht. Breng indien nodig meststoffen aan op de grond zodat de grond licht is en voer minerale meststoffen.

roza-lyubvi-yeustoma

Omdat eustoma een thermofiele plant is, moet het planten in de grond worden uitgevoerd nadat de vorst is gestopt, en voor de eerste keer wordt aanbevolen om de bloem ‘s nachts te bedekken..

rozovaya-yeustoma

Eustoma groeit goed in zowel kleine als grote potten. Maar je moet opletten tot welke soort het behoort – kort of lang, zodat er in de toekomst geen sprake is van het creëren van een ondersteuning voor een groeiende bloem.

Video over het thuis kweken van eustoma

Adblock
detector