Welk water om orchideeën water te geven of wat epifytische schoonheden leuk vinden? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Advies, met welk water orchideeën water geven? Mam gaf me een phalaenopsis, heel mooi, met grote tijgerbloeiwijzen. Dit is mijn eerste orchidee, ik heb altijd van dergelijke bloemen gedroomd en onze prijzen zijn erg “bite”. Nu kent mijn vreugde geen grenzen, maar ik ben bang om iets verkeerd te doen. Ik geef al mijn kamerplanten water op kamertemperatuur met regenwater. Ik heb gelezen dat het moet worden opgewarmd voor epifyten. Is dit waar en hoe vaak moet je het substraat bevochtigen??

welk water orchideeën water geven? De meest voorkomende fout van orchideeënkwekers is onjuist water geven. En dit geldt niet alleen voor de frequentie van waterprocedures, maar ook voor wat voor soort water om orchideeën water te geven. Deze planten zijn tropisch van aard en houden erg van vocht en vochtige lucht, terwijl ze uiterst negatief zijn over het teveel. Bovendien houden ze niet van ons kraanwater, hard, “gevuld” met chloor, met een bijmenging van calciumzouten. Deze laatste worden afgezet op de wortels, die verantwoordelijk zijn voor de voeding van de bloem, en voorkomen de stroom van voedingsstoffen naar de uitlaat. Overmatig vaak water geven en “verkeerd” water kunnen delicate schoonheden vernietigen. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om het optimale irrigatieregime te kiezen, met de nadruk op de detentievoorwaarden.

Welk water orchideeën water geven

bezonken water De beste optie is natuurlijk om regenwater te gebruiken voor irrigatie. Onder natuurlijke omstandigheden is zij het die dient als een bron van vocht voor epifyten.. Als het niet mogelijk is om regenwater op te vangen, kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

  1. Leid het kraanwater door een drinkfilter. Dit zal helpen het te reinigen van ongewenste onzuiverheden en zouten..
  2. Kook kraanwater en laat het bezinken. Giet voorzichtig af, zodat er geen bezinksel op de bodem van de borden in de gieter terechtkomt..
  3. Gebruik gedestilleerd water, maar zorg ervoor dat je het mengt met bezonken water in een verhouding van 2: 1.

Voor het bewateren van orchideeën moet het water enigszins worden opgewarmd tot een temperatuur van 35 °. Hard water kun je ontharden door het aan te zuren met een kleine hoeveelheid oxaalzuur of citroenzuur..

Hoe vaak water geven?

water geven door onderdompelingHet bewateringsregime is afhankelijk van het seizoen, het ontwikkelingsstadium van de orchidee en de temperatuur in de kamer. Tijdens de bloeiperiode en in de zomer hebben planten vaker vocht nodig, waaronder het besproeien van de bladeren. Dit mag echter niet vaker dan 1 keer per week worden gedaan. Een uitzondering is een te hoge temperatuur. Als de kamer warm is, kun je hem 2 keer per week water geven, maar niet voordat de bast uitdroogt..

Het is niet moeilijk om dit visueel vast te stellen: de wortels zijn duidelijk zichtbaar door de transparante wanden van de pot. Groene kleur en condensdruppels op de wanden van de container geven aan dat het substraat nog nat is. Maar wanneer de wortels grijs worden, wordt de bloempot van binnen droog en wordt het gewicht lichter – het is tijd om water te geven.

In de winter is het voldoende om orchideeën eens in de twee weken te bevochtigen. Maar nogmaals, als de kamer warm is en er veel licht is, kan het substraat in 1-1,5 week uitdrogen..

Belangrijke nuances over het bewateren van orchideeën – video