Weet jij hoe je volwaardige aardappelen van spruiten kunt telen?

Hallo iedereen! Ik wil mijn zomerhuisje planten met een nieuwe aardappelsoort. Helaas is het vrij duur – het is erg duur om plantmateriaal voor de hele site te kopen. Ik besloot spruiten te gebruiken om geld te besparen. Daarom wil ik met alle details weten hoe ik aardappelzaailingen van spruiten kan kweken.

Als u weet hoe u aardappelzaailingen van spruiten kunt kweken, kunt u echt veel geld besparen en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om half juli de eerste knollen in te graven. Natuurlijk zijn er bij zo’n cultivatie bepaalde subtiliteiten die je zeker moet weten..

Knol met spruiten

Spruiten krijgen voor zaailingen

Ongeveer 2-3 weken voor het planten van aardappelen (in verschillende regio’s verschilt deze datum meer dan een maand), moeten pootknollen die in de herfst zijn geselecteerd of later worden gekocht, geschikte omstandigheden creëren. Knollen worden op een doek of gewoon in dozen met aarde gelegd. Je kunt ze stevig op elkaar stapelen om ruimte te besparen. De temperatuur moet hoog genoeg zijn – niet lager dan + 10 … + 15 graden Celsius. Bovendien moeten de knollen goed verlicht zijn – zonder dit zullen de ogen niet uitkomen. Knollen moeten worden bedekt met aarde om uitdroging en sterfte te voorkomen. De samenstelling van de bodem speelt geen rol – het werkt als een bescherming, niet als een voedingsbodem.

Na 15-20 dagen zullen spruiten boven de grond komen – sterk en gezond. Ze moeten voorzichtig aan de basis worden afgebroken en zo snel mogelijk (het belangrijkste hier is om niet uit te drogen) om te beginnen met planten.

De spruiten variëren sterk, afhankelijk van de variëteit.

Knollen kunnen als voedsel worden gebruikt – ze zijn niet geschikt voor herbeplanting.

Spruitjes planten

De spruiten planten op dezelfde manier als gewone aardappelknollen – een gat wordt een bajonet diep gegraven, waarna de spruit erin gaat zitten. Natuurlijk moet je dit voorzichtig doen, zodat kwetsbare scheuten niet worden beschadigd. Het is raadzaam om twee of drie spruiten in één gat te planten, maar als het niet nodig is om het bruikbare gebied van het perceel te sparen, kunt u er één tegelijk planten – zelfs als niet elk gat een gewas zal opleveren, maar er zullen in totaal meer aardappelen zijn.

Geef het gebied direct na het planten water. Vergeet niet – de spruiten hebben niet dezelfde toevoer van voedingsstoffen als bij het planten van knollen. Daarom kan de minste droogte de oogst verpesten. Het is ook raadzaam om de site in de zomer meerdere keren met meststoffen te voeden – de spruiten moeten worden voorzien van de meest geschikte groeiomstandigheden.

Je leert meer over het kweken van aardappelen uit spruiten uit de video:

Het resultaat van het experiment is een video in 2 delen

Adblock
detector