We verdrijven irissen voor 8 maart: wanneer en hoe het goed te doen? – wiresummit.org

Al mijn familieleden weten dat ik geen grote fan ben van bloemboeketten en daarom proberen ze me voor de feestdagen te verwennen met levende planten in potten. Zo kreeg ik vorig jaar van mijn man een prachtige bloeiende iris. Ik was bezig met het forceren van hyacinten, maar wist niet dat irissen ook de bloei kunnen beheersen. Vertel ons wat de kenmerken zijn van het forceren van irissen voor 8 maart en wanneer moeten de bollen worden geplant? Ik wil experimenteren met deze bloem.

bollen met spruiten Bloeiende hyacinten en tulpen in potten worden al lang gebruikt als cadeau voor Vrouwendag, maar om de een of andere reden worden grote, knappe irissen onterecht genegeerd en volledig tevergeefs. Met de juiste aanpak is het niet moeilijk om op 8 maart irissen te verdrijven en het is zelfs in een appartement goed mogelijk.

Om trotse irissen in het vroege voorjaar te laten bloeien, moet u zich houden aan specifieke instructies, waaronder de volgende activiteiten:

  • selectie en voorbereiding van kwaliteitszaadmateriaal;
  • naleving van landingsdata;
  • de noodzakelijke voorwaarden scheppen voor forceren.

De bollen voorbereiden op forceren

Voor het forceren in de winter worden meestal bolvormige irissen gebruikt. Hoewel ze behoorlijk veeleisend zijn voor de groeiomstandigheden, lenen ze zich goed voor het beheersen van groeiprocessen en zullen ze genieten van hun delicate bloemen. Thuis worden de volgende variëteiten het vaakst gebruikt van bolvormige irissen:

  • Denford;denford's iris
  • variëteiten van mesh iris.irisnet

Bollen kunnen zonder problemen worden gekocht in bloemenwinkels, meestal staat op de verpakking van dergelijke irissen een inscriptie “voor distillatie”. Daarnaast zijn straatbloemen ook geschikt voor dit doel..

Om in de winter irissen uit uw bloembed te verdrijven, moeten de bollen aan het begin van de zomer worden uitgegraven voordat de bladeren volledig verwelken. Het gedroogde zaadmateriaal moet een maand bij een hoge temperatuur (tot 30 graden Celsius) worden bewaard, daarna nog een maand bij 20 graden en de resterende tijd voor het planten in een koele ruimte met een temperatuur van niet hoger dan 10 graden.

Wanneer planten??

Het is heel eenvoudig om de timing van het planten van irissen te berekenen: vanaf het moment van planten en direct tot aan de bloei, verstrijkt gemiddeld 2,5 maanden (deze periode kan worden verkort of verlengd, afhankelijk van de omstandigheden van het onderhoud van de plant).

De irissen die in het derde decennium van december zijn geplant, bloeien op tijd voor 8 maart.

Voorwaarden broeiplanteniris spruit

Het is beter om irissen in een kas te verdrijven, waar het mogelijk is om de temperatuur te regelen en te beïnvloeden. Dit is erg belangrijk, anders wordt het moeilijk om de deadlines te halen. Na het planten van de bollen moeten ze wortel schieten op een koele plaats, niet hoger dan 12 graden Celsius. Na twee weken moet een warmer “weer” worden gemaakt, waarbij de dagtemperatuur wordt verhoogd tot 16 graden en ‘s nachts – nog eens 2 graden hoger.

Warmere omstandigheden brengen de bloeitijd dichterbij, terwijl koelere omstandigheden de bloei terugdringen..

De tweede belangrijkste factor voor forceren is goede verlichting: de lengte van de daglichturen moet minimaal 14 uur zijn. Als er niet genoeg licht is voor irissen, zullen ze zich langzaam ontwikkelen en zullen de knoppen beginnen uit te drogen zonder te openen.

Drijftechnologie van bolgewassen – video