We planten irgu correct in de lente

We willen dit jaar een nieuwe bewoner in onze tuin vestigen, we hebben verschillende soorten irgi besteld bij de kwekerij. Vertel me hoe ik irga in de lente moet planten en waar het beter zal zijn – in de zon of in halfschaduw? Voor ons is deze cultuur nieuw, behalve aalbessen en frambozen, er zijn geen andere struiken op de site, maar ik wil echt dat de irga vruchten afwerpt.

jonge boompjes van irgi Irga in zomerhuisjes is niet erg gebruikelijk, tuinders hebben alleen van haar gehoord en hebben geen haast om deze plant te kweken, maar tevergeefs. Deze struik is zeer decoratief: groen blad met een lichte zilverachtige tint op de achterkant van de plaat pronkt met roodachtige scheuten en geurige witroze borstels bloeien in het voorjaar. Maar het belangrijkste voordeel van de cultuur zijn de kleine paarszwarte vruchten die midden in de zomer rijpen. Zoet vruchtvlees is erg lekker en gezond, zowel vers als gedroogd.

Irga wortelt zeer goed, is niet veeleisend voor de grond, kan vergeten water geven vergeven en heeft ook een hoge vorstbestendigheid.

Een van de veredelingsopties voor vaste planten is het in de lente planten van zaailingen, waardoor je een sterke jonge struik kunt krijgen die niet bang is voor lage temperaturen in de winter. Wat is de moeite waard om te weten over het planten van irga in de lente? Allereerst moet u op de volgende punten letten:

  • selectie van een zaailing;
  • keuze van de landingsplaats;
  • voorbereiding van de landingsplaats.

Waar zaailingen te krijgen??zaailingen

De beste optie zou zijn om een ​​zaailing te kopen bij uw plaatselijke tuinbouwkwekerij, waar u de juiste variëteiten kunt kiezen en een gezonde plant kunt krijgen. Wanneer u gaat winkelen, moet u beslissen voor welke doeleinden de teelt van irgi is gepland..

Als sierplant is het beter om de variëteit Lamarca te kopen, en grote vruchten in grote hoeveelheden (tot 10 kg per struik) zullen de els irga behagen.

Indien gewenst kan de zaailing zelfstandig worden gekweekt door de zaden van de gewenste look te zaaien. Een volwaardige struik, klaar om in de volle grond te worden geplant, zal over 2-3 jaar zijn.

Waar te planten??irga

Ondanks het feit dat irga pretentieloos is, zijn diepe schaduwrijke gebieden niet haar keuze. Daar strekken de struiken zich sterk uit en zal de oogst krimpen, afnemen en zijn zoetheid verliezen. Lichte halfschaduw voor een struik is het meest geschikt. Wat de bodem betreft, is het de moeite waard om plaatsen uit te sluiten waar water stagneert, anders kan de irga zich in elke bodem ontwikkelen.

Omdat de cultuur op één plek al meer dan 50 jaar groeit en al die tijd actief naar de zijkanten groeit, is het noodzakelijk om hem minimaal 3 m vrije ruimte te geven.

Hoe te planten??irgi . planten

Graaf op de gekozen plaats een plantgat van 0,5 m diep (het wortelstelsel van de irgi is erg krachtig) en ongeveer even breed. Giet humus, houtas en een beetje superfosfaat in de put en meng alles. Plant een zaailing, geef overvloedig water en bedek de grond met compost. Om de struik vorm te geven en de vorming van zijscheuten te stimuleren, kunt u de takken inkorten, zodat er maximaal 5 knoppen op elke.

Lees het artikel: wanneer plantuien in de volle grond planten??

Video over de regels voor het planten van irgi

Adblock
detector