We planten asters voor zaailingen: wanneer kun je beginnen met zaaien?

Vertel me wanneer je asters moet planten voor zaailingen? Ik heb rassenzaden gekocht, maar ik ben bang dat de struiken geen tijd zullen hebben om in al hun glorie te bloeien – het is hier in augustus vaak erg koud.

wanneer asters zaaien? Zulke eenvoudig ogende, maar vol charme, de veelkleurige koppen van asters zijn de meest voorkomende bewoner van zomerhuisjes. Niet grillig, makkelijk te verzorgen, rijkbloeiend, grootbloemige eenjarige en schattige kleine vaste planten… Wat wil een bloemist nog meer? Niet iedereen en niet overal kan echter hun bloei bewonderen, maar allemaal omdat aster een zeer lang groeiseizoen heeft. Zelfs de vroegste variëteit duurt minstens 3 maanden voordat een weelderige struik uit de zaadkruimels groeit en de knoppen bindt. In de noordelijke regio’s hebben asters gewoon niet genoeg zomer en warmte om te bloeien, dus de cultuur wordt daar in zaailingen gekweekt..

Zelfs in het warme zuiden wordt de bloem door zaailingen gekweekt, wat het mogelijk maakt om de bloeitijd dichterbij te brengen en zelfs tot een bepaalde datum te timen..

Wanneer kun je asters planten voor zaailingen? Voordat u begint met het zaaien van zaden, moet u rekening houden met de volgende nuances:

  • regionaal klimaat;
  • rang affiliatie.

Kenmerken van zaaidata in bepaalde regio’saster zaailingen

Asterzaailingen worden gemiddeld ongeveer 2 maanden binnen gehouden. Dit is hoe lang het duurt voordat de zaden ontkiemen en de zaailingen goed groeien. Vervolgens, aan het einde van de lente, wanneer het warm weer is en de grond opwarmt, worden de struiken verplaatst naar een bloembed. In principe zijn deze bloemen behoorlijk koudebestendig en kunnen ze in elk klimaat groeien, maar het hoofddoel van de zaailingmethode is iets anders – om de bloei dichterbij te brengen.

Afhankelijk van waar de bloemen worden gekweekt, wordt de planttijd iets naar achteren of dichterbij geschoven:

  • in de centrale regio’s kunnen zaden al begin maart worden gezaaid;
  • in de Oeral is het beter om het zaaien uit te stellen tot het einde van de maand;
  • in de Siberische vlakten, en de landing volledig uitstellen tot april.

Wat betreft de warme zuidelijke regio’s met een lange zomer, dan kun je daar zowel aan het begin als aan het einde van de lente, in mei, asterzaailingen planten, alleen in het laatste geval zal het in de herfst bloeien.

Rassenverschillen zaaienaster zaden

Elke variëteit heeft zijn eigen groeiseizoen. Vroege soorten asters hebben tot 3 maanden nodig om knoppen te vormen, daarom is het beter om ze voor zaailingen in maart te zaaien om vroege (zomer)bloei te krijgen. Maar de zaailingen van late soorten planten die halverwege de herfst bloeien, kunnen veilig in mei worden geplant.

Met andere woorden, hoe eerder de aster moet bloeien, hoe eerder hij kan worden gezaaid en vice versa..

Wanneer en hoe asterzaailingen te zaaien – video

Adblock
detector