We gebruiken het effectieve insecticide Teppeki op de site tegen ongedierte – wiresummit.org

Deze zomer waren mijn arme appelbomen zwaar aangetast door bladluizen. Wat ik gewoon niet probeerde om ze te redden – ik slaagde erin om de plaag slechts gedeeltelijk te overwinnen. Een vriend adviseerde me om de volgende keer Tepeki te nemen. Vertel ons wat het Teppeki-insecticide is en hoe u het correct gebruikt? Ik heb hier nog niet eerder van gehoord.

medicijn in een fles Een van de belangrijkste vijanden van tuiniers en tuiniers zijn verschillende insectenplagen. Ze beroven niet alleen gewassen, maar veroorzaken ook aanzienlijke schade aan de gewassen zelf, waardoor ze kwetsbaar worden voor ziekten. Vaak zijn volksmethoden niet in staat om met een ramp om te gaan, vooral als de beginfase wordt gemist, en de omvang van de nederlaag een hele tuin of moestuin vangt. En hier komen insecticiden te hulp – zeer effectieve medicijnen voor ongediertebestrijding.

Tegenwoordig is de markt voor dergelijke medicijnen divers. Onder hen zijn er zowel krachtige medicijnen, die met voorzichtigheid en bepaalde beperkingen moeten worden gebruikt, als volledig veilige medicijnen die geen bedreiging vormen voor zowel mens als milieu. De laatste omvat het Teppeki-insecticide – een systemisch middel waarmee je ongedierte volledig kunt vernietigen.

Wat zijn de voordelen van dit insecticide, tegen welke insecten het effectief is en hoe het middel te gebruiken, we zullen hier vandaag over praten.

Kenmerken van het medicijninsecticide

Teppeki-insecticide is verkrijgbaar in de vorm van korrels, die worden gebruikt om een ​​werkoplossing te bereiden. Het werkzame bestanddeel van het medicijn is flonicamide, in een vrij hoge concentratie (500 g per 1 kg), maar het middel heeft geen negatief effect op het milieu en nuttige insecten vanwege de lage consumptie..

Tepeki is een van de meest effectieve insecticiden die wordt gebruikt om een ​​aantal plagen te bestrijden, zoals:

  • bladluis;
  • teken;
  • schild;
  • trips;
  • sprinkhanen;
  • cocciden;
  • kevers en anderen.

Hoe werkt het medicijn??

Na het besproeien met een werkende oplossing van een insecticide, begint het effect binnen 30 minuten. Insecten die rechtstreeks zijn behandeld, blijven nog 4-5 dagen in leven, maar verliezen absoluut hun vermogen om zich te voeden, waardoor ze sterven. Bovendien wordt het medicijn goed opgenomen door het groene deel van de plant, na het eten dat ook andere plagen die buiten de voor besproeiing toegankelijke gebieden leven, sterven..

Het voordeel van het insecticide is niet alleen de snelheid van zijn actie, maar ook de duur van de bescherming. Teppeki beschermt gewassen betrouwbaar een maand lang, bovendien veroorzaakt het bij herhaalde behandelingen geen verslaving bij insecten.

Hoe toe te passen??tepeki

De spuitoplossing moet onmiddellijk voor verwerking worden bereid. Om insecten te vernietigen, is 1 gram van het medicijn voldoende, en de hoeveelheid water hangt af van de specifieke cultuur en is:

  • tot 3 liter – voor het verwerken van aardappelen;
  • tot 7 liter – voor een appelboom;
  • tot 8 liter – voor bloemgewassen (chrysanten, rozen).

Daarnaast wordt Tepeki ook gebruikt voor de behandeling van wintertarwe (tot 4 liter water voor dezelfde hoeveelheid bereiding).

Indien nodig kan een herbehandeling niet eerder dan een week na de vorige bespuiting worden uitgevoerd. Per seizoen zijn maximaal drie behandelingen toegestaan..

Trips bestrijden met effectieve insecticiden (Teppeki en anderen) – video