We doen een biologisch bed met onze eigen handen: algemene principes van opstelling, soorten slimme bedden – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Ik heb veel gehoord over biologische bedden en mijn vrienden zijn gewoon heel blij – ze planten er al enkele jaren exclusief op en elk jaar bogen ze op een overvloedige oogst. Ik besloot om te proberen zo’n wonder voor mezelf te maken in het land. Vertel me hoe je met je eigen handen een biologische tuin kunt bouwen?

biologische bedden Biologische bedden, slimme bedden, warme bedden – zodra ze geen speciale ontwerpen noemen die het harde werk van boeren helpen verlichten en een goede oogst krijgen, zelfs in een beperkt deel van de site. Alle drie de namen weerspiegelen volledig de essentie van een dergelijke landbouw: groenten worden niet in de grond in de tuin gekweekt, maar direct op organische meststoffen, die planten van voedsel voorzien en ook warmte afgeven tijdens ontbinding, de tuin verwarmen en de aanplant beschermen tegen vorst . Bovendien wordt het te planten territorium gepresenteerd in de vorm van een lang en smal strookbed (meestal met een beperking rond de omtrek) – het is veel gemakkelijker om ervoor te zorgen dan om met een schoffel door de hele tuin te rennen of een slang.

Algemene principes voor de constructie van slimme beddenschema

Zelfs een beginnende tuinier kan met zijn eigen handen een biologische tuin maken. Het belangrijkste in dit bedrijf is om de grond goed voor te bereiden en de “organische laagcake” te leggen waarop de gewassen zullen groeien, namelijk:

  1. Voor de onderste laag moet je grof of bruin organisch materiaal gebruiken, dat lang vergaat (takken, chips, stammen van maïs en zonnebloem).
  2. Maak de tweede laag van groen organisch materiaal dat snel vergaat (bladeren, gras, keukenafval van groenten en fruit).
  3. Humus en as in een derde laag leggen.
  4. Bedek de bovenkant van het bed met kant-en-klare compost of vruchtbare grond en mulch met stro.

Omdat organische stof het belangrijkste materiaal is voor een warm bed, is het beter om in de herfst te beginnen met leggen, wanneer het in overvloed is. In aanwezigheid van een composthoop kan het tuinbed in de lente worden gemaakt, maar na het leggen van alle lagen is het noodzakelijk om het met warm water te morsen en een tijdje te bedekken met een film om een ​​”thermische reactie” te starten “.organische bladwijzer

Even belangrijk is de opstelling van rijenafstanden voor het onderhoud van de bedden: ze worden meestal gemulleerd met gemaaid gras of bedekt met karton of folie en ook van bovenaf afgedekt zodat onkruid niet groeit.

De vorm van een slim tuinbed hangt af van de wens van de zomerbewoner, maar meestal worden twee soorten gebruikt:

  • hoge bedden;
  • loopgraven.

Hoe maak je hoge bedden??hoge bedden

Hoge bedden suggereren dat de planten boven het grondniveau zullen worden gekweekt. Om dit te doen, moet je een doos, container of gewoon een hoog frame maken, ze op een goed verlichte plaats plaatsen en vullen met een organische “bladerdeeg”. Stationaire slimme bedden kunnen onmiddellijk uit stenen worden gelegd, waardoor ze op de gewenste hoogte worden gebracht, terwijl de breedte meestal ongeveer 60 cm is.Het is erg handig om voor een hoog bed te zorgen, bovendien houdt het de warmte goed vast, maar je moet vaker water geven.

Hoge bedden zijn ideaal voor ruimtes die vaak worden verwarmd.

Hoe maak je een slim loopgraafbed??bed loopgraaf

In tegenstelling tot hoge bedden moeten sleuven zo worden geconstrueerd dat gewassen op of nabij grondniveau groeien. Om dit te doen, graaft u op de gekozen plaats een sloot van ongeveer 0,5 m diep en vult u deze met organisch materiaal volgens het algemeen aanvaarde schema. Indien gewenst kunnen zijkanten rond de omtrek worden gemaakt.

Diepe organische bedden zijn een goede optie voor gebieden die snel uitdrogen: ze houden het vocht lang vast, vooral bij extra mulchen.

Video over het inrichten van een warme biologische tuin