We besparen voedselvoorraden - snuitkevers in het appartement, hoe zich te ontdoen van ongedierte

Ik heb zo’n probleem: snuitkevers begonnen in het appartement, hoe kom je van insecten af? Het is wenselijk op de veiligst mogelijke manier, omdat we leven met een favoriet van kinderen, al een vrij oude Siamese kat. Daarom zou ik geen gif willen plaatsen, we zijn al sinds onze kindertijd nieuwsgierig, het kan smaken.

snuitkevers in het appartement hoe zich te ontdoen van Ondanks hun microscopisch kleine formaat kunnen deze insecten onherstelbare schade aanrichten, vooral als je graag granen inslaat. En wat het meest aanstootgevend is, je kunt ze alleen opmerken als het ongedierte zich al heeft vermenigvuldigd. Als u snuitkevers in uw appartement heeft, moet u beslissen hoe u ze dringend kunt verwijderen. Anders is er binnenkort geen eten meer om een ​​diner of ontbijt te bereiden..

Waarom zijn snuitkevers gevaarlijk en waarom verschijnen ze?

hoe zien snuitkevers eruit? Er zijn meer dan 50.000 soorten snuitkevers. In huis komen schuur-, gestreepte, rijst- en notenkevers het meest voor. Ongeacht de soort hebben ze dezelfde algemene beschrijving. Dit zijn kleine beestjes van ongeveer 4 mm lang met onderontwikkelde vleugels, een bruin lichaam en een langwerpige kop, aan het uiteinde waarvan een slurf wordt gevormd. En hoewel het ongedierte niet vliegt, verovert het snel nieuwe gebieden dankzij zijn sterke en behendige poten. En ook krachtige kaken, die niet alleen aan pakjes knagen, maar ook aan granen.

Insecten komen het appartement het vaakst binnen samen met granen die in de winkel zijn gekocht en besmet terwijl ze in de schuur werden opgeslagen. In warme omstandigheden planten insecten zich snel en onmerkbaar voort. Het vrouwtje knaagt aan gaten in de korrels, legt daar eieren en zeehonden, dus het is totaal onmogelijk om op te sporen. Maar na 2 weken beginnen de uitgekomen larven het graan van binnenuit te eten totdat ze opgroeien en vrijuit gaan. Snuitkevers in een warm appartement broeden het hele jaar door en leggen bijna 300 eieren per keer. Daarom kunnen ze in korte tijd voorraden granen, pasta, noten volledig vernietigen.

Het gevaar voor een persoon verschijnt in het geval dat hij een gerecht eet van granen die besmet zijn met ongedierte. Daarna kunnen stoornissen in het spijsverteringskanaal en zelfs allergieën optreden. Insecten laten een kankerverwekkende stof achter – een chitineus membraan.

Weevils in een appartement – hoe zich te ontdoen van folkmethoden

snuitkevers in een appartement hoe zich te ontdoen van folkremediesAlle producten waarin insecten al leven moeten worden weggegooid, alleen meel kan worden gezeefd. In granen zijn alleen volwassenen zichtbaar, dus het zal niet werken om de larven te kiezen die in de granen leven..

Om andere producten te beschermen, kunt u de volgende methoden gebruiken:

  • bevriezen door 4 dagen in de vriezer te leggen (als er snuitkevers zijn, zullen ze sterven, zoals de gelegde eieren);
  • “Bak” in de oven op 60 ° C gedurende ongeveer 20 minuten (zal tot vergelijkbare gevolgen leiden);
  • schrik af door te verspreiden op de planken, maar ook in potten met granen, laurierblaadjes, teentjes knoflook, lavendel, alsem.

Om uw graanvoorraden te bewaren, moet u ze niet in zakken bewaren, maar in glazen of plastic containers. Kruiden met penetrante geuren kunnen er trouwens meteen in..

Wat te doen als folkremedies niet helpen?

is het mogelijk om chemie te gebruiken tegen snuitkevers?Reinheid in de keuken, regelmatige reiniging en onderhoud zullen het verschijnen van snuitkevers helpen voorkomen. Soms kiezen ze echter zelf moeilijk bereikbare plaatsen uit qua detectie. In de strijd tegen snuitkevers is het gebruik van chemicaliën echter onmogelijk. Ze leven in levensmiddelen die na een dergelijke bewerking niet meer gegeten kunnen worden. Er is maar één optie toegestaan: alle besmette granen weggooien. En behandel de planken van de lockers met een oplossing van Fufanon of Inta-Vir. Het meubel kan pas na het luchten worden gebruikt. En nieuwe granen moeten bij aankoop al zorgvuldig worden gecontroleerd en in potten onder een deksel worden bewaard..

We vernietigen de snuitkevers

Adblock
detector