Wat zorgt voor ezemalina in de herfst - struiken voorbereiden op overwintering?

Vertel ons wat de verzorging van de zemaline in de herfst inhoudt? We hebben gisteren verschillende zaailingen gekocht en hebben ze al in de tuin geplant. De verkoper zei dat de struiken voor de winter moeten worden voorbereid en afgedekt. Wat moet er nog gebeuren om te voorkomen dat ze verdwijnen? Het is niet altijd mogelijk om deze plant bij ons te krijgen, het is jammer als het vriest.

zorg voor ezemalina in de herfst Ezhemalina wint vol vertrouwen aan populariteit onder tuinders vanwege de hoge opbrengst en pretentieloze aard. Vakkundige verzorging van de framboos in de herfst is een garantie dat u volgend seizoen veel grote bessen zult hebben. De cultuur groeit goed en vrij snel, terwijl de bessen zelf groter zijn dan die van frambozen. Over het algemeen is de plant niet wispelturig, maar er zijn nog steeds enkele nuances. En ze hebben in de eerste plaats betrekking op de overwintering van de Ezmalin, vooral voor jonge, geplant in het huidige seizoen, zaailingen. Sommige soorten kunnen de winter niet overleven zonder de hulp van tuinders. Als u ze niet afdekt, bestaat het risico dat de struiken bevriezen.

Zorg voor de framboos in de herfst

ezhemalina Aan het einde van het seizoen, na het voltooien van de vruchtvorming, is het tijd om de plant voor te bereiden op de winter.. Dit proces bestaat uit de volgende activiteiten:

  • snoeien;
  • preventieve behandeling tegen plagen en ziekten;
  • bush schuilplaats.

Ook is de herfst een goed moment voor worteluitlopers om ezemalina te verspreiden. Eind september kunt u ook gekochte zaailingen planten. Gezien de goede groeisnelheid moet er ongeveer 1 m tussen hen blijven..

Hoe ezemalina in de herfst te snoeien?

snoeienSnoeien moet vóór de vorst gebeuren. Zieke en gedroogde scheuten moeten volledig worden uitgesneden. Daarnaast moeten de oude struiken worden uitgedund door een deel van de jonge groei weg te snijden, als er veel van is. Het is noodzakelijk om de zwakste en dunste takken te verwijderen. Bij verdikte planten kun je ook wat oude takken wegknippen..

Als er in de herfst geen mogelijkheid was om de yoghurt te snijden, maakt het niet uit. Kapsels kunnen ook in het vroege voorjaar worden gedaan. Op dit moment zal duidelijk zichtbaar zijn welke scheuten niet overwinterd zijn en verwijderd moeten worden..

Plantbehandeling voor preventie

preventieve behandelingYezhemalina heeft een hoge weerstand tegen ziekten, maar het kan geen kwaad om aanvullende maatregelen te nemen. Om het risico op mogelijke schade door schimmels of ongedierte te minimaliseren, is het beter om de struiken te verwerken voordat ze naar de winter vertrekken:

  • volksremedies, bijvoorbeeld paardestaartafkooksel;
  • speciale preparaten-fungiciden (Topaz, Skor).

Hoe ezemalina te bedekken?

schuilplaatsEr zijn soorten die goed overwinteren, en in de zuidelijke streken kunnen ze de winter goed doorstaan ​​zonder beschutting. Tijdens de eerste overwintering is het echter aan te raden om jonge planten te houden. Maar ezhemalina-variëteiten met een lage vorstbestendigheid moeten jaarlijks worden afgedekt. Om dit te doen, worden hoge scheuten van steunen of hekjes verwijderd en op de grond gelegd. Van bovenaf bedekken ze met vuren takken, stro, dakbedekking. Het is raadzaam om van tevoren oude struiken met sterke rechtopstaande scheuten voor te bereiden. Om de takken niet te breken, moet je er een lading aan vastbinden – zodat de takken zichzelf geleidelijk buigen.

Herfstsnoei van ezemalina – video

Adblock
detector