Wat zijn de reservoirs, soorten natuurlijke en kunstmatige reservoirs?

Vertel ons, wat zijn de reservoirs? Ze waren van plan om een ​​vijver te maken bij de datsja. Tijdens het werk besloten de kinderen hun kennisniveau te verbeteren. Ze eisen dat ik ze uitleg waar het water in de reservoirs vandaan komt en wat voor water we zullen hebben. En op de een of andere manier ben ik alles vergeten, het zou geen kwaad kunnen om mijn kennis bij te werken.

wat zijn de reservoirs? Water is een van de basisvoorwaarden voor het leven, en het maakt niet uit voor wie of waarvoor. Bloemen en bomen, vogels en dieren, en zelfs jij en ik kunnen niet zonder water. Geen wonder dat reservoirs het grootste deel van de planeet Aarde innemen. Veel zomerbewoners dromen ook van een kleine vijver op hun terrein om dichter bij de natuur te zijn. Wist je dat de oceaan ook een watermassa is, alleen heel groot? Vandaag zullen we het kort hebben over wat waterlichamen zijn en hoe ze verschillen..

Een waterlichaam zijn alle waterlichamen, ongeacht hun grootte, die worden gevormd in depressies van verschillende grootte op het land. Afhankelijk van het type waterlichamen is de waterbeweging daarin volledig afwezig, of is het erg traag en onstabiel..

Waterlichamen kunnen natuurlijk zijn (gevormd als gevolg van natuurlijke fenomenen) en kunstmatig (door de mens gemaakt).

Soorten natuurlijke reservoirs

natuurlijke reservoirs Natuurlijke waterlichamen zijn onder meer:

  • Oceaan;
  • zee;
  • meren;
  • grote vijvers.

De rivier is ook een natuurlijk waterlichaam, maar omdat het een constante stroom heeft, behoort het tot waterlopen..

Meren kunnen zoet of zout zijn als ze gevuld zijn met stilstaand water en minerale afzettingen zich ophopen op de bodem. Maar het water in natuurlijke vijvers is altijd alleen vers, hoewel ze qua grootte meer op kleine meren lijken.

Wat zijn de reservoirs van kunstmatige oorsprong?

kunstmatige reservoirsKunstmatige reservoirs zijn:

  1. Reservoirs. Ze kunnen een groot volume hebben, dammen – gebouwd op waterlopen en ontworpen om de afvoer van kanalen te reguleren. Ze worden voornamelijk gevuld door afvloeiend oppervlaktewater. Er zijn ook gegraven reservoirs, waarbij een funderingsput in de grond wordt gegraven en kunstmatig wordt gevuld met water. Hun omvang is veel bescheidener dan die van stuwmeren..
  2. Vijvers. Dit zijn dezelfde reservoirs, maar dan met een kleinere hoeveelheid water. Afhankelijk van de creatiemethode kunnen ze worden gevoed door rivierafvoer, grondwater of volledig kunstmatig gevuld.
  3. Zwembaden. Dit zijn vijvers van kleine volumes met bekleding van de bodem en zijkanten, waarvan het waterregime volledig door de mens wordt gereguleerd..

De genoemde reservoirs zijn permanent en er zijn ook tijdelijke. Ze ontstaan ​​als gevolg van de overstromingen van grote rivieren en worden oxbows genoemd..

Zo kwamen we tot de conclusie dat onze favoriete zomerhuisjes en fonteinen ook kunstmatige reservoirs zijn. Meestal is het doel van hun creatie om de site te versieren. Maar als je wilt, kun je altijd een heel ecosysteem in de vijvers creëren door te bevolken met vissen en planten te planten.

Video over wat waterlichamen zijn

Adblock
detector