Adviseer welke bestuivers te planten voor Chermashnaya-kersen? Dit ras groeit bij mij al drie jaar, maar geeft heel weinig vrucht. Ik wachtte, ik dacht dat het te wijten was aan het feit dat de boom jong is, maar het aantal eierstokken neemt niet toe. Ik besloot een andere optie te proberen met bestuivers, het is nog steeds jammer om de boom te verwijderen, hij is goed gegroeid. Ja, en kinderen zijn dol op gele kersen, speciaal voor hen heeft ze geplant.

bestuivers voor zwarte kers Liefhebbers van geelfruitige variëteiten zullen zeker van Chermashnaya-kers houden. De binnenlandse hybride onderscheidt zich door een uitstekende smaak, vroege rijping, winterhardheid en immuniteit. Er is slechts één kanttekening: om jaarlijks een stabiele en hoge opbrengst te verwijderen, is het noodzakelijk om bestuivers voor Chermashnaya-kersen in de tuin te hebben. In een enkele aanplant zal de boom alleen decoratief zijn met zijn korte groei en een ovale nette kroon. Wat is deze hybride en welke variëteiten kunnen de buren zijn voor bestuiving??

Kenmerken van de kersenvariëteit Chermashnaya

kers kers De hybride heeft een “binnenlandse registratie” en is erkend als gezoneerd voor teelt in de Black Earth Region. Er zijn de meest optimale omstandigheden voor hem om zijn kenmerken te onthullen. De boom is middelgroot, wordt tot 5 m hoog, heeft een ovale, niet erg verdikte kroon.

Een van de belangrijkste voordelen van het ras is vroege rijpheid en vroege rijpheid. Al in het vierde jaar na aanplant proef je de eerste kersen, die eind juni rijpen. Tot 30 kg grote gele bessen met zacht, maar dicht, zoet vruchtvlees en een klein bot worden verwijderd van één volwassen boom.

Cherry Chermashnaya is resistent tegen de belangrijkste ziekten van de cultuur en heeft een hoge vorstbestendigheid. De droogtetolerantie van het ras is gemiddeld en heeft regelmatig water nodig voor een goede opbrengst..

Bestuivers voor kersen Chermashnaya – de beste variëteiten

bestuivervariëteiten voor cherry chermashnayaOmdat het ras zelfvruchtbaar is, heeft het bestuivers nodig om kersen aan hun aangegeven opbrengst te laten voldoen. In de buurt van de kers Chermashnaya, niet verder dan 4 meter, is het noodzakelijk om variëteiten te planten die gelijktijdig met deze boom zullen bloeien. Verder werk zal worden gedaan door bijen, die stuifmeel overbrengen.

Als de grootte van het perceel het niet toestaat om meerdere bomen te laten groeien, kunt u een tak van de bestuivervariëteit in de kroon van de kers enten.

De beste bestuivers voor de variëteit Chermashnaya zijn de volgende kersen:

  • Raditsa met donkerrood zoet fruit;
  • Iput met grote, bijna zwarte kersen met zoet en sappig vruchtvlees;
  • Rode glijbaan met delicate gele vruchten bedekt met een roze blos;
  • Fatezh met geelrode kersen met roze zoete pulp;
  • Ostuzhenka met bordeauxrood fruit;
  • Krim met rood fruit;
  • Bryansk roze;
  • Leningrad zwart.

Videoreview van kersenrassen Chermashnaya