Gelieve te adviseren wat te planten naast het blaasje? Ik kocht deze struik nogal per ongeluk in de lente, en in de zomer nam hij hem en werd de belangrijkste decoratie van het bloembed. Eigenlijk is er nog geen speciaal bloembed, ik heb net de plaats voorbereid en deze specifieke plant werd een van de eerste bewoners. Toen ik hem in al zijn glorie zag, realiseerde ik me dat hij zelf een blaas was en een geweldige solist. Maar de voortuin is hem te groot, hij wil niet dat er zoveel ruimte leeg komt te staan. Ik wil buren aan hem toevoegen, maar zodat ze zich niet met elkaar bemoeien om te pronken, maar elkaar aanvullen. Welke bloemen zullen er bij hem uitzien?

wat te planten naast het blaasje? Een weelderige struik met decoratieve rode of groene bladeren, delicate witte bloemen en paars fruit ziet er gewoon prachtig uit. Naast zijn pretentieloze karakter ziet deze struik er ook zeer harmonieus uit met andere tuinplanten. Bij het kiezen van wat naast het blaasje moet worden geplant, is het de moeite waard om alleen te overwegen dat het na verloop van tijd een spreidende kroon zal laten groeien. Om ervoor te zorgen dat de struik van 1,5 meter zijn buren niet in de schaduw stelt, moet alle vegetatie van compacte hoogte zich buiten de kruin bevinden. Anders zijn er geen speciale vereisten, bovendien stelt de verscheidenheid aan soorten van het blaasje zelf u in staat om composities alleen op basis daarvan te maken. Hoewel in combinatie met andere sierheesters en zelfs gewone tuinbloemen, zal het er niet minder indrukwekkend uitzien.

Wat te planten naast het blaasje?

blaas, coniferen en hortensia Een chique vaste plant en ziet er op zich geweldig uit, bovendien heeft hij veel soorten met verschillende bladkleuren. Hierdoor kun je verbazingwekkend mooie composities maken, zelfs zonder gebruik te maken van andere culturen. In landschapsontwerp vindt u variëteiten van blaasjeskruid, radicaal verschillend van kleur. Onder hen zijn er soorten met groene, lichtgroene – gouden, gele en zelfs lila of donkerpaarse bladeren..

Dankzij het rijke kleurenschema creëer je contrasterende composities. Het blaasje en de coniferen zien er bijzonder mooi samen uit. Het roodbladige blaasje zorgt voor contrast met de gele naalden. En variëteiten met gele bladeren zien er beter uit tussen blauwe of groene naalden..

De galblaas groeit goed en is niet minder mooi in combinatie met andere gewassen. Je kunt ernaast planten:

  • bonte of witte grasmat;
  • Japanse spirea;
  • kamperfoelie;
  • berberis;
  • chubushnik;
  • Byzantijnse stachis;
  • briljante rudbeckia.

Aangezien de struik vrij hoog wordt, moet deze op de achtergrond van het bloembed worden geplaatst. Gastheren, daglelies, phloxen kunnen aan de zijkant worden geplaatst. En op de voorgrond zullen laagblijvende bloeiende eenjarigen er goed uitzien. Het kunnen compacte goudsbloemen, asters zijn.

Kleurrijke bellenheggen

blaas haagSierheester leent zich goed voor snoeien en groeit daarna snel terug. Het vormt een uitstekende haag. Bovendien kan het veelkleurig worden gemaakt door verschillende plantensoorten te combineren. Wissel bijvoorbeeld soorten af ​​met groen of rood blad in één rij. Of plant twee rijen gele en paarse blaasjes.

Bubbels in landschapsontwerp – video