Wat te planten in een bloembed in de buurt van het huis?

Ik woon in de particuliere sector. Het perceel is niet erg groot, maar er is een stuk ongebruikte grond bij het huis. Ik zou het heel graag willen versieren met bloemen. Vertel me wat ik in een bloembed bij het huis moet planten?

Het is altijd interessant om iets nieuws te creëren, en nog meer om een ​​individueel ontwerp van uw site te maken. Bij het kiezen van wat ze in een bloembed in de buurt van het huis moeten planten, laten ze zich leiden door twee principes:

  • hoge planten worden in het midden van het bloembed geplant;
  • aan de randen van het bloembed – laag.

Het is belangrijk dat het bloembed vanaf het vroege voorjaar een lust voor het oog is en voor de vorst moeten de bloemen elkaar qua bloeitijd vervangen. Hiervoor worden lente-sleutelbloemen, vaste planten (phlox, pioenen, lelies) en eenjarige planten gebruikt. De hoofdsamenstelling is gemaakt van vaste planten en de rest van de bloemen vullen ze aan..

Vaste planten in het bloembed

Vaste planten in het bloembed Vaste planten hebben een minimum aan verzorging nodig. Eenmaal geplant, in de toekomst alleen om struiken te vormen, wat hun voordeel is. Tegelijkertijd groeien ze heel langzaam, maar het resultaat is het waard..

Het is voldoende om 7 soorten vaste planten met verschillende bloeiperiodes te planten, zodat de oproer van kleuren niet wordt onderbroken, terwijl u drie soorten hoger kiest, en de rest – lager, om elkaar niet te bedekken.

De eerste die het bloembed in het vroege voorjaar versiert, zijn pretentieloze bolvormige vaste planten: narcissen, sneeuwklokjes, lelietje-van-dalen, krokussen, hosta. Ze moeten in schaduwrijke gebieden worden geplant. Met een verscheidenheid aan tulpenkleuren kan een aantrekkelijk bloembed worden gecreëerd. Sleutelbloemen, wierook, irissen bloeien in de maand mei..

En vanaf juni bloeien ze in verschillende kleuren, terwijl ze lang bloeien, daglelies, delphinium, korenbloemen.

Pioenrozen bloeien ook in de vroege zomer. Het is beter om ze op de achtergrond van bloembedden te planten, en voor hen zijn kleinere planten die er gunstig uit zullen zien tegen de achtergrond van weelderige groene pioenrozen..

Vorming van een bloembed bij het huis In augustus zullen floxen alles overspoelen met een bedwelmend aroma. Tussen de pioenrozen kunnen dahlia’s worden geplant. Nadat de pioenrozen zijn vervaagd, worden de struiken gesneden en eind augustus – begin september zullen de prachtige dahlia’s het oog verrukken met verschillende tinten.

Eenjarige planten kiezen

Vorming van een groot bloembed van vaste planten en eenjarigenEenjarige planten vragen meer aandacht en verzorging. Je moet ze tenslotte elk jaar laten groeien of zaailingen kopen. Ze groeien sneller, bloeien eerder en bloeien langer dan vaste planten. Bovendien kunt u het bloembed elk jaar op verschillende manieren ontwerpen. En sommige planten van deze soort planten zich voort door zelf te zaaien..

De meest pretentieloze eenjarigen zijn goudsbloemen, ze hebben absoluut geen verzorging nodig, hebben een aanhoudende geur, kleuren van geel tot bordeauxrood en bloeien tot de herfst. Ze kunnen tussen tulpen gezaaid worden.

Als er een droge hete zomer wordt voorzien, is het beter om zinnia’s te planten. Deze bloemen hebben geen water nodig en zullen het bloembed versieren met kleurrijke bloemen..

Klimplanten en sierbloemen in het bloembed

Bloembed bij het landhuisZoete erwten met decoratieve rode bonen zullen ook goed zijn op een bloembed, vooral als er een mogelijkheid is om ze te ondersteunen bij het weven. Versier ook een bloementuin van Oost-Indische kers, vlas in verschillende tinten, postelein.

Tegen de achtergrond van bloeiende planten ziet decoratief groen met opengewerkte of felgekleurde bladeren er goed uit, wat het bloembed tussen de bloei zal versieren.

Bloembedden maken in de buurt van het huis – video

Adblock
detector