Wat te doen met een kamerroos op pot na aankoop? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel me hoe je een roos die in een pot is gekocht goed verzorgt? Ze gaven me een dwergroos voor mijn verjaardag, maar ik doe niet echt aan bloemen. Ik ben bang dat deze schoonheid niet zal verdwijnen met mijn magere ervaring in de sierteelt..

rozen kopen Onlangs heeft de koningin van de tuinbloemen haar domein uitgebreid en vandaag zal je niemand verrassen met bloeiende rozen op de vensterbanken. Kleine compacte struiken, bezaaid met charmante delicate rozen, voelen zich redelijk op hun gemak in een appartement, als je ze een beetje aandacht geeft.

Wat is de juiste verzorging voor een gekochte roos in een pot? Na het verwerven van een schoonheid, moet u op de volgende punten letten:

  • een grondig onderzoek van de struik uitvoeren en de algemene toestand ervan beoordelen;
  • verplant de roos in voedingsbodem, verander de pot indien nodig.

Zie ook het artikel: thuis voor een Chinese roos zorgen!

De roos voorbereiden op “thuisleven”inspectie van de struik

Nadat u een bloem uit de winkel naar huis hebt gebracht, moet u deze goed inspecteren op ongedierte, zodat de rest van uw huisdieren geen risico lopen op infectie. Verwijder daarnaast alle droge bladeren en vervaagde knoppen. Als de bloei al volledig is geëindigd, is het niet overbodig om de struik onmiddellijk te knippen, waardoor er op elke scheut maximaal 5 knoppen overblijven.

Om ziekten te voorkomen en te beschermen tegen schadelijke insecten, behandel de roos met Fitoverm en Previkur.

Na inspectie en verwerking moet de struik twee weken met rust worden gelaten – gedurende deze tijd past hij zich aan het thuisklimaat aan.

Een bloem verplantenrozen transplantatie

Aan het einde van de aanpassingsperiode kunt u beginnen met het verplanten van de gekochte roos. Meestal staan ​​planten in bloemenwinkels in tijdelijke potten met verzendaarde, en worden ze nog steeds de hele tijd gevoed met mest om door te bloeien. Een meegebrachte bloem moet worden overgeplant in verse voedingsbodem..

U kunt bij aankoop van een roos direct kant-en-klaar grondmengsel in de winkel kopen, of u kunt het zelf maken door te mengen:

  • in gelijke delen humus en graszoden;
  • 0,5 delen zand toevoegen.

Het is beter om een ​​bloempot voor een roos te kiezen in de vorm van een kegel die naar boven uitsteekt. Je moet geen te grote gerechten nemen – het is voldoende als er een afstand van 3 cm is tussen de wanden van de pot en de struik (in een grote pot zal de aarde lang uitdrogen en zuur worden).

Verwijder de struik voorzichtig, maak hem los van de oude grond, strijk de verwrongen wortels glad en plaats gedurende 10 minuten in een groeistimulerende oplossing. Plant de behandelde roos in een nieuwe bloempot en bedek deze met verse aarde.

Om ervoor te zorgen dat de struik de transplantatie beter kan overbrengen, moet u deze een week afdekken met een dop. Ventileer periodiek.

Verdere verzorging van de roosrozen bloeien

Na een week kan de dop eraf en kan de roos gewoon verzorgd worden, namelijk:

  • water nadat de bovengrond is opgedroogd:
  • eens in de twee weken voeden met een mineralencomplex (de eerste bemesting kan niet eerder dan een maand na het verplanten van de gekochte bloem worden gedaan);
  • verwijder regelmatig droge bloemen, verkort elk voorjaar scheuten om vertakking en bloei te stimuleren.

Video over het verzorgen van een kamerroos na aankoop