Wat te doen als hyacinten bloeien? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Ik hou heel veel van hyacinten, maar ik heb ze nog nooit gekweekt. Dit jaar kreeg ik mijn eerste langverwachte bloem – een cadeau voor 8 maart van mijn man. Ik zou het willen houden. Vertel me wat ik moet doen als de hyacinten bloeien, zodat je ze volgend voorjaar weer kunt zien bloeien?

Het bedwelmende aroma van hyacint en een prachtige schommelstoelbloem in een grote verscheidenheid aan kleuren … Als je deze schoonheid eenmaal ziet, de geur inademt, wil je er altijd van genieten. Daarom moet je de bloem na de bloei niet weggooien, want hyacinten kunnen bijna 10 jaar bloeien als ze goed verzorgd en bewaard worden..

hyacinten

Wat te doen met hyacinten als ze verwelkt zijn, zodat de plant een lust voor het oog blijft? Het antwoord op deze vraag hangt af van waar deze bloemen groeien. Over het algemeen wordt hyacint beschouwd als een tuinbloem, maar wordt vaak in potten gekweekt om vroeg te bloeien..

Hyacinten zijn vervaagd in potten, wat nu te doen??

verschoten hyacint in een pot

Bij het kweken van hyacint in kameromstandigheden na de bloei, zijn er twee opties voor acties die verschillen in de tijd dat de bloem in de volle grond wordt geplant:

  1. Herfstlanding. Snijd de steel af en blijf zoals gewoonlijk voor de plant zorgen – water indien nodig totdat de bladeren droog zijn. gesneden steelAlleen de steel wordt afgesneden, de groene bladeren moeten eerst vanzelf uitdrogen. Nadat het blad volledig droog is, haalt u de bol voorzichtig uit de pot en droogt u deze af. Bewaar het tot de herfst op een koele donkere plaats. Daarna worden ze in de volle grond geplant, waar de hyacint volgend seizoen zal bloeien. Ervaren kwekers raden af ​​om de moederbol te gebruiken voor het opnieuw forceren, vooral als je een grote bloem nodig hebt. Natuurlijk zal de bloei in ieder geval komen, maar de steel vermaalt na verloop van tijd. Het is beter om kinderen voor deze doeleinden te gebruiken, die in de herfst al op de hoofdlamp zullen verschijnen. Hyacint wordt ook met hun hulp vermeerderd..hyacint bollen
  1. Lente landing. Breng de hyacintbol na het afsnijden van de steel over in een grotere pot, voeg nieuwe voedzame grond toe en zet tot het einde van de lente op een koele, maar goed verlichte plaats. Begin mei moet de volwassen hyacint met jonge scheuten in een bloembed worden geplant. In de zomer zal hij in de volle grond sterker worden en kunnen de bollen weer in een pot worden opgekweekt..

Vervaagde hyacint in het bloembed

hyacinten in het bloembed

Als hyacint buiten wordt gekweekt, wordt de plant na de bloei niet aangeraakt totdat de bladeren geel worden. Wanneer dit gebeurt, moeten de bollen worden opgegraven en voorbereid voor opslag:

  • maak sneden in de vorm van een kruis op de bodem van de bollen met een mes;
  • na elke ui moet het mes worden afgeveegd met alcohol;
  • droog de sneden goed;
  • bewaar de bollen.

In het vroege najaar (september) moeten hyacinten weer in het bloembed worden geplant. Ze groeven een tuinbed onder de bloemen, brengen minerale meststoffen aan.

Hyacint verzorgingsvideo na de bloei