Wat kan worden gekookt van bietentoppen: eenvoudige dieetrecepten

Vertel me wat je kunt koken van bietentoppen? Ik heb gehoord dat het wordt gebruikt voor koolrolletjes in plaats van kool. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar het moet heerlijk zijn, zeker als de blaadjes jong zijn. En je kunt ze toevoegen aan de salade?

wat kan er van bietentoppen worden gekookt? Veel huisvrouwen denken niet eens na over wat er van bietentoppen kan worden gemaakt en sturen het meestal naar de boerderij. Dit is natuurlijk een zeer smakelijke sappige traktatie voor pluimvee, konijnen en andere dieren van de nevenboerderij. Wist je dat de bladeren veel voedingsstoffen bevatten en dat er meer vitamine C is dan de vruchten zelf? Waarom zou u uzelf de mogelijkheid ontnemen om uw dieet te diversifiëren met vitamines? Bietenbladeren worden al lang gebruikt in de keukens van verschillende landen. Ze vervangen andere groenten of doen ze als extra ingrediënt.

Wat kan er van bietentoppen worden gekookt?

Jonge bladeren zijn vrij sappig, met een milde aangename smaak. In het vroege voorjaar zullen ze veel gerechten verrijken met vitamines. Vooral vaak vind je recepten met topjes in vegetarische diëten. Het kan zowel voor voorgerechten als voor bijgerechten worden gebruikt, en zelfs in gebak.. Probeer bijvoorbeeld thuis met groenten te maken:

 • salade;
 • Borsch;
 • koteletten;
 • taart.

Bietentoppen worden ook aanbevolen door artsen, omdat ze stoffen bevatten die de ontwikkeling van kankercellen remmen. De bladeren zijn niet minder nuttig voor mensen met hart- of schildklierproblemen, maar ook voor diabetici..

Lentesalade met topjes, groenten en eieren

bladsalade Sappige jonge bietenblaadjes passen goed bij alle eerste lentegroenten. Het enige is dat voordat je ze in een salade doet, de toppen moeten worden gebroeid met kokend water. Je kunt spinazie, radijzen, komkommers, uienveren en andere groenten tot een salade hakken. Het is gevuld met zonnebloemolie of magere mayonaise. En als je een paar gekookte eieren, rozijnen en gebakken noten toevoegt, krijg je een meer bevredigende salade, met een interessante smaak..

Vegetarische borsjt met bietentoppen en courgette

borsjt van toppenEen lichte dieetversie van de gebruikelijke stevige rode borsjt, niet minder lekker, maar caloriearm. Het bereidt zich als volgt voor:

 1. Giet 2-2,5 liter water in een pan, laat het koken.
 2. Was jonge bieten in een hoeveelheid van 0,5 kg, snijd de toppen af ​​en apart – de bladstelen. Schil de wortelgroenten, snijd ze in reepjes en giet ze in kokend water.
 3. Schil 4 aardappelen, snijd ze in blokjes. Als de bieten kleur verliezen, voeg dan aardappelen toe en kook tot ze gaar zijn..
 4. Rasp 1 wortel, hak de ui fijn en laat sudderen in een pan in zonnebloemolie.
 5. Snijd 2 jonge courgettes en 3 tomaten apart in blokjes. Ook in een pan sudderen tot ze zacht zijn.
 6. Snijd de bladstelen in stukjes, laat sudderen met de toevoeging van 1 eetl. ik. azijn.
 7. Als de aardappelen en bieten klaar zijn, voeg je gefrituurde, gestoofde courgette met tomaten en bladstelen toe aan de borsjt. Giet de gehakte bietentoppen in de borsjt en kook op laag vuur gedurende 10-15 minuten.

Indien gewenst kan borsjt ook in bouillon gekookt worden.

Lente vitamine schnitzels van topjes

loofkotelettenZo’n bijgerecht is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Groene en rode koteletten, bestrooid met zure room of saus, kunnen worden geserveerd met spek of worst. Het maken ervan is eenvoudig:

 • hak de toppen fijn;
 • rijden in een ei;
 • zout;
 • voeg bloem toe om een ​​dichte massa te maken.

Vorm met je handen schnitzels en bak ze in zonnebloemolie.

Magere gesloten taart met topjes en suluguni

taart met topjesKneed of koop kant-en-klaar bladerdeeg. Rol twee cakes uit, doe er een in een bakvorm of in een vorm. Leg de vulling erop, na het mengen van de componenten:

 • geraspte suluguni (150-200 g);
 • fijngehakte toppen (bos);
 • knoflook door een pers (een paar teentjes, naar smaak).

Bedek de cake met de tweede korst, knijp de randen samen, bestrijk met een ei. 25 minuten bakken.

Nuttige eigenschappen van bietentoppen en recepten met de toevoeging ervan – video

Adblock
detector