Vertel me, wat is het verschil tussen Super Nova en Raven zamioculcas? Ik heb lang van deze plant gedroomd, zelfs een keer een stek van een vriend genomen, maar hij heeft geen wortel geschoten. En laatst vond ik een winkel op internet en bestelde twee bloemen tegelijk. Maar hun foto’s op mijn computer zijn om de een of andere reden niet geopend. Ik moest “op het oog” kiezen, maar kon er niet meer tegen, dus wilde ik het sneller halen.

Wat is het verschil tussen zamiokulkas supernova en gelijk? Enorme takken van zamiokulka’s met glanzende bladeren die er kunstmatig uitzien, groeien direct uit de pot en kunnen genieten van verschillende kleuren. En hoewel de bloem in zijn soort door slechts één soort (meeloid) wordt vertegenwoordigd, kent de laatste meerdere variëteiten. Vandaag hebben we besloten om te praten over het verschil tussen Super Nova en Raven zamioculcas. Het zijn deze twee planten die het vaakst te vinden zijn, zowel in kantoren als in particuliere bloemencollecties. Vanwege zijn pretentieloosheid voelt de cultuur in bijna alle omstandigheden goed. Ze zal haar complexe bladeren zowel in de ruime, verlichte kantoorhal als in de mysterieuze halfschaduw van de slaapkamer laten groeien..

Wat zijn de verschillen tussen Zamiokulkas Super Nova en Raven

Voordat we de karakteristieke kenmerken van planten in de schappen uitzoeken, laten we ze eens nader bekijken..

Zamioculcas Super Nova

Zamioculcas Super Nova Een van de slimste soorten met een donkere bladkleur. Het jonge twijgje is lichtgroen, daarna donkergroen. Taklengte gemiddeld ongeveer 40 cm.

Super Nova is niet wispelturig in vertrek:

  • geeft de voorkeur aan halfschaduw, maar kan op een lichte vensterbank groeien;
  • houdt van regelmatig, maar niet frequent, water geven;
  • zal dankbaar zijn voor periodieke voeding (1-2 keer per maand) met vloeibare meststof voor vetplanten.

Zamioculcas Raaf

zamioculcas is gelijk aanDe zeldzaamste bloemsoort, die altijd schaars is in de winkels. De structuur van de plant is dezelfde als die van de rest van de zamioculcas. Lange samengestelde bladeren met kleine glanzende bladeren en knollen met dikke wortels in een pot. De jonge struik verschilt helemaal niet van zijn verwanten en laat lichtgroene bladeren vrij. Maar naarmate ze groeien, beginnen ze geleidelijk donkerder te worden totdat ze helemaal zwart worden. Groenachtige strepen blijven alleen op het onderste deel van de verdikte as, waaraan de bladeren zijn bevestigd. De hoogte van een volwassen struik is vrij compact 50 cm. Er zijn geen speciale vereisten voor verzorging.

Vanwege zijn oorspronkelijke kleur wordt de plant vaak gewoon zwarte zamioculcas genoemd. De naam van de bloem “Raven” uit het Engels betekent “raaf”. Zijn cultuur ontving voor de gelijkenis van bladeren met een kraaienvleugel. Vandaar een andere naam – Black Raven.

Het is opmerkelijk dat de zwarte kleur van de bladeren niet afhankelijk is van waar de pot staat. Zelfs op een schaduwrijke plek blijven ze hetzelfde donker.

Dus hier komen we bij het antwoord op onze vraag: wat is het verschil tussen deze planten? Het enige verschil tussen hen is de kleur van het blad, groen versus zwart. Verder zijn de culturen zowel qua structuur als qua zorg vergelijkbaar.

Soorten zamiokulkas – video