Wat is het handigste schema voor het planten van peper in de volle grond?

Wat moet het schema zijn voor het planten van peper in de volle grond, zodat het gemakkelijk is om voor de planten te zorgen? En ik zal, om zo te zeggen, handmatig water geven en bemesten vanuit een gieter, er is geen manier om druppelirrigatie te doen. Wat is de beste afstand tussen de gaten? Ik heb gelezen dat peper beter groeit als het vol is, het is waar?

schema van het planten van peper in de volle grond Om grote paprika’s te kweken, vooral Bulgaarse, is het niet alleen belangrijk om er goed voor te zorgen. De eerste taak is om sterke zaailingen te krijgen en deze tijdig en correct naar een vaste plek te duiken. En als de timing van het planten afhangt van het regionale klimaat, dan is het schema voor het planten van peper in de volle grond vaak hetzelfde voor alle tuinders. Allereerst wordt de ontwikkelingsvrijheid van de struiken als referentiepunt genomen, zodat ze niet met elkaar interfereren en een uniforme verlichting krijgen. En vergeet natuurlijk niet om vrije toegang tot de bedden te laten, want de paprika’s moeten worden bewaterd en verzameld, zonder de planten te verwonden. Wat is de beste manier om zaailingen te planten en in welk tijdsbestek??

Wanneer kan ik peperzaailingen in de bedden planten?

de timing van het planten van peperzaailingen in de grond Peper is een thermofiele cultuur, dus je kunt je niet haasten met een transplantatie. Terugkerende vorst kan onrijpe zaailingen vernietigen. Maar zelfs nadat het wortel heeft geschoten, heeft de cultuur warmte nodig voor actieve groei. Het koude voorjaar draagt ​​hier op geen enkele manier aan bij en verhoogt bovendien het risico op schimmelziekten..

Het planten van zaailingen in de volle grond kan niet eerder worden gestart dan stabiele positieve waarden worden vastgesteld. Tegelijkertijd moet de grond zelf opwarmen tot minimaal 12 ° C warmte, omdat de wortels ook warmte nodig hebben.

In regio’s met een warm klimaat worden paprika’s vanaf het eerste decennium van mei in de bedden geplant. Op noordelijke breedtegraden worden deze data een maand later verschoven. Op het moment van planten in de grond moeten de zaailingen 60 dagen oud zijn en minimaal 9 bladeren hebben. Overwoekerde zaailingen schieten slechter wortel en groeien langzamer.

Paprikaplantschema in de volle grond

schema voor het planten van pepersPaprika’s worden geplant in een lint- of dambordpatroon. Het meest praktisch is het planten met een of twee rijen, waarbij planten in een of twee rijen worden geplant met een kleine afstand ertussen en met grotere rijafstanden..

De afstand tussen de paprika’s in het bed (lint) hangt in de eerste plaats af van de grootte van de planten zelf:

  • hoge variëteiten hebben minimaal 50 cm nodig;
  • middelgrote paprika’s kunnen op een afstand van 30 cm van elkaar worden geplant;
  • ondermaatse paprika’s zijn voldoende en 20 cm.

De rijenafstand moet minimaal 60, en nog beter 70 cm zijn. Bij een tweelijnsbeplanting is de afstand tussen de lijnen ongeveer hetzelfde als tussen de paprika’s op een rij.

Door dit tweeregelige beplantingsplan kunnen de planten worden voorzien van een goede luchtcirculatie en verlichting. Dit betekent dat het het optreden van ziekten als gevolg van verdikte beplanting zal voorkomen. Een nauwere landing is het niet waard om te doen. Bovendien zijn paprika’s dankzij de grote rijenafstand gemakkelijk te verzorgen en te oogsten. Alle struiken hebben vrije toegang, terwijl er geen risico bestaat dat naburige planten worden beschadigd.

Agrarische technologie voor het telen van paprika in het open veld

Adblock
detector