Wat is het gevaar van een gezond en smakelijk "overzees" fruit - is het mogelijk om vergiftigd te raken met persimmon?

Ik heb echt hulp nodig, vertel me, kan ik vergiftigd worden met persimmon? Ik wilde het kind verrassen, kocht twee kilo dadelpruimen en liet ze in de keuken achter, terwijl zij naar de winkel ging. Terwijl ik weg was, slaagde mijn dochter erin om waarschijnlijk minstens drie stukken te eten, te oordelen naar hoeveel er nog over waren. Tegen de avond voelde ze zich slecht, ze zei dat ze misselijk was en dat haar maag pijn deed, zelfs een keer overgeven. Dit kan te wijten zijn aan persimmon en wat te doen? Binnenkort is de nacht buiten, eng, plotseling wordt het nog erger.

is het mogelijk om vergiftigd te raken met persimmon? Alleen kinderen kennen de heilzame eigenschappen van persimmon niet, maar ze houden zelfs van deze zoete exotische vrucht met een originele smaak. Ondanks de vele positieve eigenschappen, kun je in sommige gevallen in plaats van plezier een volledig tegengesteld effect krijgen en zelfs naar het ziekenhuis gaan. Als je twijfelt of het mogelijk is om jezelf te vergiftigen met persimmon, bestudeer dan hoe het het menselijk lichaam beïnvloedt. En dan hebben we het niet alleen over de voordelen, maar ook over de mogelijke schade. Enerzijds blijkt persimmon te worden gebruikt voor cardiovasculaire, endocrinologische en zenuwaandoeningen. Maar je moet precies begrijpen hoeveel je kunt eten en wat voor soort fruit..

Is het mogelijk om vergiftigd te raken met persimmon?

wat is het gevaar van persimmon? Gezondheidsproblemen kunnen optreden bij zowel onrijpe als overrijpe vruchten. Groene persimmon is niet alleen smaakloos, maar draagt ​​ook bij aan de vorming van stenen in de maag. De tannines in de vrucht worden gemaakt van voedsel dat zich al in de maag bevindt. Dientengevolge treedt darmblokkade op en bedwelming door het stoppen van de maag. Het gevaar van overrijp fruit is dat er een risico bestaat dat een rot fragment wordt ingeslikt, waardoor het lichaam wordt besmet met gifstoffen. Het is waarschijnlijk niet nodig om te herinneren aan de gevaren van ongewassen fruit – ze kunnen ook vergiftiging veroorzaken.

Persimmon is een zeer harde vrucht voor de maag, vooral voor kleine kinderen. Hun spijsverteringskanaal kan de exotische lekkernij simpelweg nog niet verwerken. Maar zelfs volwassenen moeten persimmon in kleine hoeveelheden gebruiken, tot 150 g per dag..

Bovendien kun je kaki niet op een lege maag eten, maar ook niet direct na eiwitproducten (vlees, melk, vis, zeevruchten). Als u problemen heeft met de maag, is het absoluut noodzakelijk om exoten te weigeren..

Vergiftigingssymptomen

symptomen van persimmonvergiftigingSlechts een paar uur is genoeg om de vergiftiging te manifesteren in de vorm:

  • misselijkheid;
  • hoofdpijn;
  • duizeligheid;
  • zwakheid;
  • temperatuurstijging;
  • diarree;
  • braken.

Wat te doen als u vergiftigd raakt?

wat te doen als vergiftigd met persimmon?De eerste stap is het nemen van absorptiemiddelen die helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. En vermijd uitdroging door kleine hoeveelheden water te drinken.

Je kunt geen thee en koffie drinken – warme dranken zullen alleen maar schadelijk zijn en niet bijdragen aan de ontwenning, maar aan de opname van gifstoffen.

Het wassen van de maag met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat of gezouten water met soda geeft ook een goed resultaat. Maar houd er rekening mee dat het niet kan worden gedaan als de persoon symptomen heeft van obstructie van de maag of darmen. In dergelijke gevallen is een dringende ziekenhuisopname nodig, en ook als de verlichting niet binnen een paar uur komt.

Wat gebeurt er als je te veel kaki eet?

Adblock
detector