Wat de oude Don-variëteit uniek maakt - Krasnostop Zolotovsky-druif

Welke winterhardheid heeft de Krasnostop Zolotovsky-druif? Deze variëteit werd mij door mijn vrienden aanbevolen als een van de beste voor het maken van wijn. Ik wil in het voorjaar zaailingen bestellen, maar ik ben geïnteresseerd in hoe ze op de middelste baan zullen overwinteren. Ik heb verschillende technische graden. Een paar winters zoals deze, en ik dek er een af ​​nadat het goed heeft gevroren tijdens de eerste winter. Moet ik Krasnostop afdekken en hoe laat rijpt het voor massale oogst??

Krasnostop Zolotovsky-druiven De wijn van deze druif blijkt erg lekker, zoet, rijk robijn van kleur en met een origineel aroma. Het heeft een verbazingwekkende combinatie van verse menthol en zoete vanilletonen, die worden verdund met fruitpruimen, bramen en kersen. De oude en door alle wijnmakers gerespecteerde Krasnostop Zolotovsky-druif tot op de dag van vandaag geeft zijn leiderschap niet af aan moderne hybriden. En ze telen het op de ouderwetse manier, met behulp van traditionele landbouwtechnologie. En op hun eigen wortels, zonder te enten op de Amerikaanse stam. De eigen immuniteit van het ras is voldoende om de struik tegen ziekten te beschermen, als er goed voor wordt gezorgd..

Kenmerken en kenmerken van Don-druiven

Don-druivensoort Krasnostop Zolotovsky De geschiedenis van de oorsprong van het ras is nogal dubbelzinnig. Volgens één versie beweren ze dat de druivenstelen in 1812 uit Frankrijk werden aangevoerd toen de Kozakken terugkeerden van de campagne. Er zijn echter gedocumenteerde feiten dat Krasnostop lang voor die tijd op de Don opgroeide. Daarom beweren andere wetenschappers dat de variëteit in de 8e eeuw uit de wijngaarden van Dagestan is teruggebracht. De laatste theorie over de oorsprong van de Don-druiven is ontwikkeld en wetenschappelijk bewezen door Zwitserse wetenschappers. Na onderzoek van het DNA van drie lokale rassen, waaronder Krasnostop, vergeleken ze deze met een database van rassen. Omdat er geen toevalligheden werden gevonden, werd het ras erkend als een aboriginal van de Don-regio (autochtoon).

De variëteit Krasnostop dankt zijn naam aan de Don Kozakken, die de wijnstok een voet noemen. De struiken van deze variëteit zijn gemakkelijk te herkennen aan hun rode rug. De belangrijkste regio van industriële teelt van het ras is het Krasnodar-gebied en de regio Rostov.

Druiven Krasnostop Zolotovsky vertegenwoordigt een lijn van technische variëteiten met gemiddelde rijpingsperioden. De struiken groeien niet erg snel, maar de jonge wijnstok is aan het einde van het seizoen volledig rijp. De bladeren zijn niet erg groot en zelfs tamelijk klein, afgerond, met vijf lobben en kleine tandjes langs de rand. De achterkant van de platen is bedekt met kort behaard en de bladstelen en aderen zijn rood gekleurd.

Het ras is resistent tegen ziekten (echte meeldauw) en droogte. Vorstbestendigheid is gemiddeld, maar de struiken zijn in staat tot snelle zelfvernieuwing.

Productiviteit en smaakkenmerken

beschrijving van de druivensoort KrasnostopKrasnostop zal niet verrassen met een hoge opbrengst, bovendien hangt het direct af van de groeiomstandigheden. De grootste en dichtste trossen met een gewicht tot 150 g rijpen op vochtige bodems in warme streken. Bij gebrek aan vocht zijn de borstels klein, los en 2 keer minder in gewicht gebonden.

Zoals bij alle technische variëteiten zijn ook de druiven van Krastostop klein. De struik bloeit half juni en begin september rijpen kegelvormige trossen niet meer dan 15 cm lang.De bessen zijn klein, wegen slechts ongeveer 1 g per stuk, bedekt met een gemiddelde dikte van een donkerblauwe schil met een wasachtige bloei. Maar het vruchtvlees is erg sappig, suikerachtig (tot 27%). Er zit ook veel zuur in druiven, soms tot 9%, maar het verdwijnt als het rijpt. Daarom wordt de oogst niet direct geoogst, maar wanneer de bessen bijna overrijp zijn.

Druiven Krasnostop Zolotovsky – de voor- en nadelen van de variëteit

rode druiven wijnHet oude Don-ras heeft veel voordelen:

  • het kan worden gebruikt om zowel tafel- als semi-desertwijnen te maken;
  • zelfs bij bevriezing herstellen de struiken snel;
  • bessen zijn sappig en zoet;
  • de plant wordt zelden ziek.

Twee factoren kunnen als nadelen worden beschouwd. Ten eerste is de opbrengst sterk afhankelijk van bodemvocht en ten tweede kan de immuniteit tegen ziekten worden “verbroken” door onjuiste zorg. Bovendien wordt alleen in warme streken een goede oogst met minimale rompslomp verkregen. In de middelste baan hebben de wijngaarden beschutting nodig voor de winter (graven in de wijnstok).

Videoreview van Krasnostop-druiven

Adblock
detector