Wanneer thuja planten, de timing van het planten in de lente en de herfst?

Vertel me wanneer ik thuja moet planten? Ik wilde deze prachtige boom al heel lang in de tuin planten. In het voorjaar miste ik tijdens het tuinieren de kans om coniferen te kopen. Kan thuja in de herfst worden geplant? Ik heb gehoord dat het op elk moment van het jaar goed wortel schiet. Is dat zo?

wanneer thuja planten Thuja en andere coniferen geven het zomerhuisje een bijzondere uitstraling. Groenblijvende schoonheden met slanke vormen maken de binnenplaats zo dicht mogelijk bij natuurlijke, wilde omstandigheden. Bovendien is het niet moeilijk om ze te kweken. Vanwege het pretentieloze karakter van de cultuur ontwikkelen ze zich goed en overwinteren ze goed. Om een ​​​​kleine zaailing echter snel uit te rekken en weelderige vormen te krijgen, is het belangrijk om te weten wanneer thuja moet worden geplant. De landingsplaats is ook van belang. Maar zelfs als het perfect is, kan een late ontscheping alle inspanningen tevergeefs maken..

Zoals alle struiken en bomen, wordt thuja geplant in de lente of de herfst. Over het algemeen verdraagt ​​​​de cultuur zowel lente- als herfstaanplant goed als deze op tijd wordt uitgevoerd. Inderdaad, hoewel thuja vorstbestendig is, hebben jonge fragiele bomen last van een sterke temperatuurverandering.

Ongeacht het tijdstip waarop de zaailing wordt geplant, moet deze worden overgeslagen. Dit zal helpen om trauma aan het wortelstelsel te voorkomen en de overlevingskansen te vergroten..

Data van de lente aanplant van thuja

lente planten De meeste tuinders geven de voorkeur aan voorjaarsaanplant. In dit geval heeft de thuja de tijd om sterker te worden voordat hij voor het eerst in het open veld overwintert. In de zomer groeit de zaailing extra wortels en het bovengrondse deel, de takken van vorig jaar worden opgeruwd. In deze vorm zijn de wintervorst van thuja niet verschrikkelijk.

De plant moet in het vroege voorjaar, in de maand maart, worden geplant zodra de lucht en de grond zijn opgewarmd. Als ze worden vastgedraaid, schieten zaailingen slechter wortel als het buiten warm is..

Wanneer thuja planten in de herfst??

herfst plantenAfhankelijk van de teeltregio is de timing van de herfstaanplant van thuja iets anders:

  • in het zuiden, waar de herfst meestal warm en langdurig is, kun je half oktober beginnen met werken;
  • in de middenbaan doe je dit beter uiterlijk in september.

Het tijdig planten van thuja in de herfst is een garantie dat de plant de tijd heeft om wortel te schieten voor de komst van stabiele vorst. Van de nadelen van planten in de herfst, is het vermeldenswaard dat zaailingen bevriezen tijdens laat planten of vroege vorst..

Samenvattend zou ik willen toevoegen dat sommige tuinders thuja planten in het laagseizoen, aan het begin of aan het einde van de zomer. In principe is dit een perfect acceptabele optie, maar op voorwaarde dat de zaailing regelmatig wordt bewaterd. Anders droogt het gewoon uit door de hitte..

Video over de herfstaanplant van thuja

Adblock
detector