Wanneer sorghum voor bezems zaaien: de nuances van het kweken van een bezemgewas?

Vertel me wanneer ik sorghum moet zaaien voor bezems? Ik besloot oude vaardigheden te onthouden en zelf bezems te maken. Toen ze ze eenmaal samen met mijn grootmoeder hadden gebreid, kwamen ze heel goed uit, vooral bij haar. Omdat we geen rijpe sorghum verkopen, zal ik mijn eigen sorghum verbouwen, ik heb het perceel al genomen en voorbereid.

wanneer sorghum zaaien voor bezems? Handwerk wordt altijd gewaardeerd, hoe het zich ook manifesteert. Neem bijvoorbeeld bezems – zelfs moderne stofzuigers zouden ze niet uit huishoudelijk gebruik kunnen verdrijven. En aangezien veel huisvrouwen ze zelf maken, is de interesse die wekt in de teelt van sorghum op privépercelen heel begrijpelijk. Je hebt tenslotte veel materiaal nodig voor bezems, en als je het koopt, wat heeft het dan voor zin? Het is beter om kant-en-klare bezems te kopen, dus de ambachtslieden-tuinders geven er de voorkeur aan om de cultuur zelf te laten groeien. En voor beginners rijst vaak de vraag wanneer sorghum voor bezems moet worden gezaaid? Immers, als je opschiet, zal de vorst de zaailingen vernietigen. Late aanplant dreigt dat de pluimen geen tijd hebben om te rijpen, vooral in koude streken. Laten we de optimale zaaidatums bepalen en de fijne kneepjes van het kweken van sorghum ontdekken.

Wanneer sorghum voor bezems zaaien??

sorghum zaden De plantdata van sorghum zijn afhankelijk van het terrein, het klimaat en de weersomstandigheden. Bij het plannen van zaaien moet men zich laten leiden door deze gegevens en de duur van het groeiseizoen van de plant. Vanaf het moment van zaaien tot oogsten duurt het ongeveer 4 maanden. Dienovereenkomstig moet u 120 dagen vóór de verwachte oogstdatum zaden zaaien. Sorghum is een thermofiele cultuur. De weersomstandigheden moeten het niet alleen mogelijk maken om zaailingen te laten verschijnen, maar ook om pluimen te laten rijpen.

Het is belangrijk om zowel sorghum op tijd uit de tuin te zaaien als te verwijderen. Als de planten in de late herfst bevriezen en nat worden van de mist, buigen ze en drogen ze zo uit. En je kunt geen mooie bezem maken van kromme sorghum.

In de zuidelijke regio’s kun je eind april beginnen met zaaien. In gebieden met een laat voorjaar is het beter om het planten uit te stellen tot eind mei – begin juni. Op het moment van planten moet de grond worden opgewarmd tot minimaal 10 ° C warm.

Kenmerken van het kweken van sorghum

groeiende sorghoDe “bezem” -cultuur is in principe vrij pretentieloos. Oordeel zelf: het is niet veeleisend voor de bodem, het kan groeien zonder water te geven, bovendien werkt het zelf als een agressor tegen onkruid. Er moeten echter nog enkele nuances in acht worden genomen:

  1. Weelderige pluimen hebben licht nodig, dus plant sorghum op een zonnige plek..
  2. Te dikke gewassen zullen dunne en fragiele sorghum produceren. Dit zal de kosten bij de vervaardiging van bezems verhogen. En omgekeerd worden de planten bij een zeldzame beplanting te dik en alleen geschikt voor een bezem.
  3. De cultuur kan groeien zonder water te geven, maar als de zomer zonder regen is, maar het is noodzakelijk om het van vocht te voorzien bij het vormen van pluimen.
  4. Topdressing wordt eenmaal aangebracht, in de beginfase van de ontwikkeling, met humus of ureum met superfosfaat.
  5. Wieden en wieden zijn belangrijk in de vroege stadia van ontwikkeling. Wanneer sorghum in de buis gaat, overstemt het zelf onnodige vegetatie in de tuin..

Het is beter om sorghum met de hand te oogsten, elke stengel af te snijden en in trossen te vouwen. Na het drogen worden ze gedorst, waardoor ze vrijkomen van zaden..

Video over het kweken van sorghum voor bezems

Adblock
detector