Wanneer selderij planten voor zaailingen en wanneer overplanten naar de tuin?

Vertel me wanneer ik selderij moet planten? In onze familie is dit onkruid niet zo dol op, daarom is het niet eerder gegroeid. Maar nadat ik afgelopen zomer bij de buren en op de markt had rondgelopen op zoek naar geurige twijgen, besloot ik – dat was het. Het is tijd om het te planten, anders is bleekselderij in het seizoen van het zaaien in onze stad goud waard. En welke tomaten zijn zonder dit pittige aroma? Ik heb al zaden ingeslagen, het enige waar ik me zorgen over maak is wanneer ik ze moet zaaien? Ik heb gehoord dat het alleen mogelijk is voor zaailingen.

wanneer selderij planten? Selderij is een noodzakelijke en zeer nuttige cultuur. De vruchten van de wortelrassen worden gebruikt voor de bereiding van salades. De groene massa van blad- en bladvariëteiten wordt ook vers geconsumeerd. Bovendien zijn deze laatste gewoon onvervangbaar voor de winteroogst. Niet alle tuinders zijn geschikt voor het telen van selderij, omdat het een vrij lang groeiseizoen heeft.Zelfs vroege rassen hebben minstens 80 dagen nodig om het gewas te rijpen. Bij de meeste soorten duurt de hele cyclus 120 tot 200 dagen. Dit schrikt echte cultuurkenners niet af en dankzij de zaailingmethode heeft het gewas de tijd om te rijpen. Als u weet wanneer u bleekselderij moet planten, kunt u groenten of wortelgroenten uit uw tuin halen..

Wanneer selderijzaailingen planten??

selderij zaailingen Selderij wordt als een van de eersten gezaaid, ook in de winter. Dit moet half februari gebeuren. Maartlanding is ook toegestaan, maar niet verder dan het einde van het eerste decennium. Later zaaien verkleint de kans op het wachten op een rijp gewas.

Ook de keuze van het zaadmateriaal is belangrijk. Om zaailingen van hoge kwaliteit en een goede oogst te krijgen, is het beter om de aanbevelingen op te volgen, namelijk:

  • zaai alleen verse zaden – ze hebben een hoger kiemingspercentage;
  • koop indien mogelijk geïmporteerde zaden (ze zijn van hogere kwaliteit) of geef de voorkeur aan een bewezen binnenlandse producent;
  • kies vroegrijpe variëteiten die zeker tijd hebben om te rijpen voor het koude weer.

Wanneer selderijzaailingen in de tuin planten??

planten in de tuinZaailingen kunnen niet eerder in de volle grond worden geplant dan de grond goed opwarmt en de vorst verdwijnt. In de zuidelijke regio’s, met een vroege en warme lente, kan de transplantatie in april worden uitgevoerd. Het is raadzaam om vooraf een perceel voor een gewas voor te bereiden door in de herfst meststoffen toe te voegen, om te graven.

Zaailingen moeten op het moment van verplanten minimaal 4 bladeren hebben en een hoogte van 12 cm.

Maar dichter bij Siberië en in de Oeral hoeft u zich niet te haasten. De lente is laat en vaak koud daar. De grond is niet eerder dan mei of zelfs begin juni klaar om zaailingen te ontvangen..

Video over de timing van het planten van selderij

Adblock
detector