Uien zijn de meest populaire groente in onze familie. Er is veel van nodig om te koken, plus conservering. Ik hou er niet van om aan kleine uien te sleutelen, maar het is niet altijd mogelijk om grote uien te telen. Dit jaar waren er ook veel schutters, waarschijnlijk haastte ik me met de landing. Ik besloot om te proberen mijn eigen plantmateriaal te krijgen. Ik kocht zaden, zaaide ze en groef in de herfst behoorlijk mooie koppen op. Nu hoop ik dat ik een goede oogst zal hebben. Er rest nog maar één vraag: wanneer plantuien planten? Ik heb gehoord dat je een winterlanding kunt doen.

wanneer plantuien planten? Er zijn maar weinig huisvrouwen die graag hun tijd besteden aan het schillen van kleine bollen. Je kunt een goede oogst van grote kroppen krijgen als je plantuien plant. Als u verkopers niet vertrouwt en de voorkeur geeft aan plantmateriaal voor thuis, moet u natuurlijk even wachten. Het is niet mogelijk om in één seizoen grote bollen te kweken. Dit duurt twee jaar: eerst moet je de zaden zaaien, de zogenaamde nigella. Maar de kleine uien die er in de herfst van zijn gegroeid, zijn de sevoks, die in het tweede jaar worden geplant. Ze krijgen er al een perfecte boog van, mooi en groot. Wanneer plantuien moeten worden geplant, hangt af van de teeltmethode en -regio, maar ook van het specifieke ras..

Er zijn twee manieren om uien te planten:

  • in de lente;
  • voor de winter.

Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken met betrekking tot de timing van de landing..

Voorjaar plantdata

lente planten Traditioneel worden plantuien in het voorjaar geplant. U moet zich echter niet haasten met deze cultuur. Te vroeg planten in een koud, onverwarmd tuinbed kan uw gewas verpesten. In plaats van elastische sterke koppen en weelderige veren, zal daar een even mooie, maar onnodige pijl pronken..

In de volle grond mogen zaailingen niet eerder dan eind april of zelfs begin mei worden geplant. Tegen die tijd zou de terugkerende vorst moeten verdwijnen en zou de aarde moeten opwarmen tot ten minste 7 graden Celsius..

Wanneer plantuien in de herfst planten??

winterlandingDoor uien in de winter te planten, kunt u twee weken eerder oogsten. Bovendien zijn de koppen meestal veel groter dan de veren. Ook is het belangrijk dat u de bollen niet hoeft op te slaan. Soms tijdens de winter verslechtert het meeste materiaal. Maar bollen die in de herfst worden gezaaid, worden praktisch niet aangetast door uienvliegen en worden zelden ziek. Ze worden ook beter bewaard..

Voor de winter is het aan te raden om vorstbestendige rassen, de zogenaamde winteruien, te planten. Deze omvatten Radar, Shakespeare, Danilovsky, Odintsovets, Sturon en anderen.

Om ervoor te zorgen dat het zaadje niet voortijdig begint te groeien en niet afsterft als het gaat vriezen, is het belangrijk om het op tijd te planten. De dagtemperatuur mag niet hoger zijn dan 5 graden Celsius en de nachttemperatuur niet lager dan 4 graden onder nul. Afhankelijk van de specifieke regio varieert de timing van de herfstaanplant van begin oktober tot begin november..

Video over lente plantuien