Wanneer Oost-Indische kers zaden oogsten?

Ik heb een klein bloembed in de buurt van het huis. Dit jaar heb ik daar een hele mooie badstof Oostindische kers geplant. Ik wil de zaden voor volgend jaar laten staan. Vertel me wanneer de beste tijd is om Oost-Indische kers te verzamelen, zodat ze hun kiemkracht niet verliezen??

Oost-Indische kers is voornamelijk een eenjarige plant met prachtige grote bloemen in verschillende kleuren, hoewel er ook meerjarige variëteiten zijn. Omdat de bloem geen overwintering in het open veld verdraagt, wordt deze jaarlijks in een bloembed gekweekt. De meest gebruikte soorten Oost-Indische kers zijn:

  • badstof;
  • ampel;
  • krullend;
  • struik;
  • klimmen.

gekrulde Oost-Indische kers

Alle soorten planten zich voort door zaad en moeten elk jaar opnieuw worden geplant. Het is echter voldoende om eenmaal rassenzaden van hoge kwaliteit te kopen en u kunt uzelf meerdere jaren van tevoren van zaaimateriaal voorzien. Het belangrijkste in deze kwestie is om ze te verzamelen tijdens:.

Wanneer Oost-Indische kers zaden oogsten??

groene Oost-Indische kers zaden

Oost-Indische kers zijn een kleine capsule met een ongelijk reliëfoppervlak. Ze worden geoogst na volledige rijping, vóór het begin van de eerste nachtvorst. De uitzondering is buitenlandse Oost-Indische kers: de zaden moeten groen worden afgesneden en bij kamertemperatuur worden gerijpt..

De periode waarin de zaden volledig rijp zijn, is 40 tot 50 dagen. Houd er rekening mee dat dit proces ongelijk is en dat het aftellen niet afkomstig is van planten of bloeien, maar vanaf het moment dat de bloembladen vallen. Daarom wordt het verzamelen in fasen uitgevoerd, naarmate het rijpt..

rijpe Oost-Indische kers zaden

Zaden die al rijp zijn, veranderen van kleur – van groen worden ze geelachtig.

Maar het gebeurt dat vroege vorst de zaden niet liet rijpen. In dit geval zit er niets anders op dan ze groen te plukken. Dergelijke zaden moeten rijpen in een warme kamer, die maximaal twee maanden duurt..

Hoe zaden te verzamelen??

Oostindische kers

Rijpe zaden worden gemakkelijk gescheiden van de verwelkte bloem en vallen daarom onder de struik op de grond. Je kunt ze onder de struik vandaan halen door ze van de grond op te rapen. Sommige telers verspreiden oude kranten onder de struiken van Oost-Indische kers om geen bijzonder waardevolle zaden te verliezen. Zo gaan de zaden niet verloren en zijn ze duidelijk zichtbaar..

Als de vereiste hoeveelheid zaad al is verzameld en er nog veel vervaagde bloeiwijzen in de struik zijn, worden deze verwijderd. Dit zal de bloei van de Oost-Indische kers helpen verlengen..

Voordat u zaden opslaat, droogt u ze op een vensterbank door ze op een vel papier te strooien..

Hoe zaden bewaren??

Gedroogde Oost-Indische kers worden bewaard in kartonnen dozen of papieren zakken. Ze kunnen drie tot vier jaar na verzameling worden gebruikt voor reproductie. Al die tijd behouden de zaden perfect hun ontkieming..

Oost-Indische kers kweken, ervoor zorgen en zaden verzamelen – video

Adblock
detector