Vertel me wanneer je ephedra kunt transplanteren? Vorig jaar deelde een vriend een al geroote jeneverbesstekken. Omdat de vaste plek voor de plant nog niet klaar was (in ons land was de bouw in volle gang) hebben we hem tijdelijk in de tuin gegraven. Nu al het werk is voltooid, is het ze zelfs gelukt om het terrein op te graven en gras te zaaien. Ja, en mijn “khvoenysh” is merkbaar gegroeid, ik denk dat hij al klaar is voor hervestiging. Doe het nu, in de herfst, of het is beter om te wachten tot de lente?

wanneer kun je coniferen transplanteren? Naaldgewassen geven de site een speciale charme en veranderen het in een hoekje van de wildernis. Soms komt het echter vaak voor dat ze de oorspronkelijk gekozen plek moeten veranderen. Ondanks de reden voor dit fenomeen, is het niet alleen belangrijk om correct te transplanteren, maar ook om te weten wanneer coniferen kunnen worden getransplanteerd. Hoewel ze groenblijvend zijn, houden ze ook een winterslaap. Groeiprocessen vertragen en sparren, cipressen, thuja’s en andere vertegenwoordigers van bosschoonheden en schoonheden gaan met pensioen. Dan is het moment aangebroken voor de verhuizing van geurige groene huisdieren. Hun zwakke punt is het wortelstelsel, dat geen interferentie tolereert. Als je een boom of struik stoort tijdens een periode van actieve groei, kan deze erg ziek worden..

Waarom coniferen transplanteren?

waarom coniferen transplanteren? Een onvoorwaardelijke reden voor verplanten is een verkeerd gekozen plek voor het kweken van coniferen. Als de planten zich ongemakkelijk voelen, is het de moeite waard om te analyseren wat ze precies missen. Een verandering van “woonplaats” helpt soms zelfs om bomen te redden van ziekten, bijvoorbeeld als hun wortels zijn verrot in een verwarmde ruimte.

De reden voor hervestiging kan ook zijn:

  • overwoekerde culturen die met elkaar begonnen te interfereren;
  • tijdelijke “opvang” voor jonge zaailingen;
  • herontwikkeling van de site.

Wanneer kunt u ephedra transplanteren

Als het nodig is om geurige groene huisdieren te transplanteren, is de optimale timing voor de procedure:

  1. Voorjaar. Het verplanten moet worden gestart zodra de grond is ontdooid. Tegelijkertijd is het belangrijk om hier tijd voor te hebben voordat de jonge naalden verschijnen. Het onbetwistbare voordeel van de voorjaarstransplantatie is dat de bomen de tijd hebben om in de zomer sterker te worden. Ze gaan de winter in met nieuwe wortels, waardoor ze veilig kunnen overleven..voorjaarstransplantatie van coniferen
  2. Herfst. In dit geval zijn er twee perioden: begin september, vóór de rustperiode, en oktober – december, na de eerste nachtvorst..herfst transplantatie

Coniferen die in de herfst zijn getransplanteerd, hebben beschutting nodig, die bovendien iets later in het voorjaar wordt verwijderd..

Sommige tuinders verplanten hun coniferen in de zomer, maar dit risico is niet altijd gerechtvaardigd. Zomerverplanten kan alleen worden toegepast bij jonge zaailingen in containers (met een gesloten wortelstelsel). Maar zelfs in dit geval is de kans op een succesvolle beworteling lager dan in de herfst en het voorjaar. Er is ook een wintertransplantatie, maar deze is alleen van toepassing op oude planten die zijn getransplanteerd met een bevroren aardkluit..

De nuances van het verplanten van coniferen – video