Wanneer is het ras Kama aardbei rijp en waar kan ik het beste telen? – wiresummit.org

Tot welk type aardbeienras Kama behoort qua rijpingstijd en wanneer wordt het geoogst? Ik ontving een pakket met zaailingen, bestelde verschillende soorten in de online winkel, maar de verkoper ondertekende de struiken niet. De rassen worden eenvoudigweg in aparte verpakkingen verpakt, zonder naam. Ik herinner me alleen dat er één vroege soort onder moet zijn, is het Kama? Wat is haar opbrengst en hoe groot worden de bessen??

aardbei variëteit kama Wil je al in de maand mei of zelfs midden april verse bessen eten als je een eigen kas hebt? Zorg er dan voor dat u de Kama-aardbeisoort plant – een van de beste variëteiten van de Poolse selectie. Lokale wetenschappers wisten het groeiseizoen van het gewas zo veel mogelijk te verkorten. Behoud tegelijkertijd zowel een hoge opbrengst als uitstekende smaakkenmerken. Tegenwoordig zijn veel tuinders blij met het telen van Poolse aardbeien, omdat ze hen in staat stellen om heel vroeg hun eigen gewassen te krijgen. Omdat technisch rijpe bessen transportbestendig zijn, wordt het ras bovendien op industriële schaal aangeplant..

Kama-aardbeienras – gedetailleerde kenmerken

kama aardbeienstruik De ouders van het ras waren de bekende aardbeienrassen Cavalier en Zenga Zengana. Van hen kreeg het nieuwe ras zowel vroege volwassenheid als opbrengst en smaak met een presentatie van bessen. De planten zelf zijn niet erg hoog, maar spreidend en dicht bebladerd. Een ander kenmerk van het ras is dat de struiken weinig snor geven. Dit kan niet anders dan de tuinders tevreden stellen, omdat het de verzorging van de aanplant enorm vergemakkelijkt. Passend bij grote bladeren en krachtige stabiele steeltjes, maar die zitten alleen onder het blad.

Kama-aardbeien in het open veld rijpen in de maand mei, waarbij ze de beroemde Khonya-variëteit anderhalve week hebben omzeild. Kweek je hem in een kas, dan wordt het gewas al half april geoogst. De opbrengst van de variëteit is hoog – je neemt 1 kg bessen van elke struik. De grootste aardbei – vanaf de eerste oogstgolf kan de massa oplopen tot 50 g, dan is er een geleidelijke hakseling. De bessen zijn in de vorm van een diamant, technisch rijp, rood gekleurd, maar ook zuur. Als ze volledig rijp zijn, worden ze bordeauxrood, zoet en zeer aromatisch..

De hoge smaakeigenschappen worden enigszins bedorven door de zwakke resistentie van het ras. Kama is erg gevoelig voor koude snaps. Gezien zijn vroege rijpheid en zeer vroege bloei, is het raadzaam om hem buiten onder agrofibre te kweken. Het ras zal ook niet tevreden zijn met immuniteit, omdat het vooral weerloos is tegen vlekken.

Voor- en nadelen van de Poolse variëteit

aardbeien kama bessenEen van de belangrijkste voordelen van Kama-aardbeien is vroege rijpheid, waardoor je aan het einde van de lente een oogst kunt krijgen. Daarnaast heeft het ras nog veel meer voordelen:

  1. De struiken zijn zeer productief, vormen veel eierstokken en dragen een hele maand vrucht.
  2. De bessen zijn groot, mooi, zoet, met sappig vruchtvlees.
  3. Planten geven kleine snorharen, dus knijpen is niet nodig.
  4. Als de bessen in het stadium van technische rijpheid worden geplukt, kunnen ze zonder verlies worden vervoerd. Hierdoor kun je aardbeien niet alleen voor jezelf kweken, maar ook voor de verkoop..

Het was echter niet zonder nadelen. Met name het voordeel in termen van lage productie verandert in een aanzienlijk nadeel als aardbeien moeten worden vermeerderd. Gevoeligheid voor koud weer vereist meer aandacht voor het vroege ras en het afdekken of planten in een kas. Een ander nadeel is een lage immuniteit tegen ziekten. Daarnaast kunnen de bessen gaan rotten doordat de steeltjes onder de bladeren zitten en doorzakken onder het gewicht van het gewas..

Videoreview van vruchtdragende aardbei Kama