In het voorjaar gaven ze me een bloeiende guzmania. Nu is het bijna droog, maar er zitten al behoorlijk grote jonge planten in de pot. Vertel me of je ze in een aparte bloempot moet overplanten en hoe je dit op de juiste manier doet?

guzmania met kinderen Een kenmerk van guzmania is dat de bloei ervoor de laatste ontwikkelingsfase is. Nadat de steel is opgedroogd, begint de guzmania zelf uit te drogen. Voor de voortplanting blijven echter jonge babystruiken in de pot, die tijdens het bloeiproces worden gevormd..

Soms droogt de moederstruik niet uit en blijft hij nog een tijdje bestaan, maar hij bloeit niet meer en sterft na een bepaalde periode toch af.

Sommige telers laten de kinderen in de oude pot en halen alleen het gedroogde deel van de oude plant eruit, vooral als er maar één spruit is gevormd. In principe kan dit ook – nieuwe struiken ontwikkelen zich meestal goed en bloeien zelfs. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat dit het decoratieve effect van de struik zal beïnvloeden, omdat er leegte zal zijn op de plaats van de ouderplant. Het is het beste om de Guzman-kinderen in een apart gerecht te transplanteren. Zo kun je een compacte, mooie struik krijgen en tegelijkertijd de bloem vermenigvuldigen..

Wanneer transplanteren??

Guzmanië vervaagd

Guzmania-baby’s zijn niet klaar om te worden gescheiden voordat ze hun eigen wortelstelsel hebben gevormd. Zodra de steel op de moederplant begint te vervagen, moet deze worden afgesneden zodat de bloem geen kracht verspilt, maar deze naar de actieve ontwikkeling van kinderen leidt.

Tegelijkertijd is het noodzakelijk om te stoppen met het water geven van de guzmania in de uitlaat, anders zal de plant rotten.

De transplantatie van Guzmania-kinderen moet in het voorjaar worden gedaan. Als er in de herfst-winterperiode jonge scheuten zijn verschenen, is het beter om de procedure uit te stellen tot maart.

Hoe te transplanteren??

afdeling kinderen

Wanneer de kinderen goede wortels opgroeien, is het noodzakelijk:

  • haal ze samen met de oude bloem uit de pot;
  • snijd met een scherp mes elke baby voorzichtig af en probeer de jonge wortels niet te beschadigen;
  • laat een beetje drogen;
  • de wortels verwerken in een groeistimulator.

Voor het planten van kinderen moet je een pot kiezen die niet meer dan 12 cm hoog is.In een diepe bloempot zullen de bloemen snel verdwijnen uit overtollig vocht, omdat de aarde geen tijd heeft om uit te drogen. Wat de grond betreft, is een speciaal substraat voor bromelia’s geschikt, waaraan u een beetje zand, schors en bladaarde moet toevoegen..

Geplante baby’s moeten in een stopcontact worden gedrenkt, bedekt met een zak erop en op een schaduwrijke plaats worden geplaatst tot het einde van het rooten. Vervolgens worden de bloempotten herschikt op een licht raam..

Transplantatie van kinderen van guzmania – video