Wanneer de sneeuw verzamelen – we oogsten een geneeskrachtige en eetbare wiet – wiresummit.org

bee eef 723 61c def 82b 6cf

Ik werd helemaal gekweld door reuma, vooral de pijn voor de regen. Een buurvrouw, die ook aan deze aandoening lijdt, zegt dat ze is gered door te wrijven, bereid op basis van een tinctuur van slaperigheid. Ik heb gehoord over dit onkruid, maar vreemd genoeg groeit het niet op onze site. Ik had nooit gedacht dat ik onkruid van de buren zou plukken, maar het moest. In de herfst heb ik een paar struiken geplant, plotseling zal het zeker helpen. Vertel me wanneer ik de sneeuw moet verzamelen? Ik heb bladeren nodig voor tinctuur, wanneer moet ik ze plukken – voor de bloei of erna??

wanneer sneeuw verzamelen? Moeder natuur is rijk aan geschenken en elke plant is uniek. Hier bijvoorbeeld om te mokken – velen kijken naar haar en zien een wiet voor zich, maar niet eenvoudig, maar erg vervelend. Ik heb het moment net gemist, en een paar struiken zijn al veranderd in bijna ondoordringbare struikgewas en verdrinken de gecultiveerde bedden. Een schaduwrijke natte plek of een goed verlichte plek – overal is het goed om te slapen, overal groeit het snel tot een hoogte van 1 m. Wist je dat deze wiet lid is van de paraplufamilie, lekker ruikt en een pittige zoute smaak? Daarom worden er heerlijke vitaminesalades en een interessante smaakmaker voor veel gerechten uit verkregen. Het is ook goed als medicinale plant en gaat goed om met veel ziekten. Dus haast u niet om het gras van de site te “verdrijven” – het zal nog steeds nuttig voor u zijn. Maar houd er rekening mee dat de timing van de inkoop van grondstoffen varieert afhankelijk van het doel van het gebruik. Om echt helende grondstoffen of smakelijke groenten te krijgen, is het belangrijk om te weten wanneer je sneeuw moet verzamelen.

Interessant is dat tuinwier vaak niet alleen wordt gebruikt voor behandeling en koken, maar ook voor decoratieve doeleinden. Vooral populair is de bonte loopneus met gemarmerde, witgroene bladeren. Het is erg mooi, het kan in de schaduw groeien en op vochtige gronden, bovendien bereikt de levensduur van de gordijnen 50 jaar..

Kenmerken en perioden van het verzamelen van dromen voor medicinale doeleinden

Voor de bereiding van medicinale infusies en afkooksels worden de bladeren en wortels van de droom gebruikt. Afhankelijk van welk deel van de plant je nodig hebt, valt de verzameltijd op:

  1. Het begin van de zomer is voor de bladeren. Het is op dit moment dat de maximale concentratie aan voedingsstoffen erin wordt bereikt. Tegelijkertijd is het belangrijk om voor de bloei tijd te hebben om het blad te knippen..slaperig voor medicijnen
  2. Het begin van de herfst is voor de wortels. Voedingsstoffen worden aan het einde van de bloei naar hen overgebracht..droomstruik met wortels

Wanneer sneeuwballen verzamelen voor eten??

De sappigste bladeren van dromen zijn de jonge die in de lente verschijnen. Het is dan, in april-mei, dat het beter is om ze te plukken voor salades of toe te voegen aan voorgerechten. Even later, wanneer de struiken scheuten beginnen te vormen, is het tijd om jonge bladstelen te oogsten. Sappige, knapperige stelen zijn ook heerlijk in salades. Ze kunnen ook worden gebeitst en aan bijgerechten worden toegevoegd. Als je de gesneden bladeren droogt en vermaalt, krijg je een geurige smaakmaker.dromen verzamelen voor eten

Maar nadat de bloeiwijzen bloeien, wordt het plantgedeelte van de droom grover en verliest het zijn sappigheid. Maar het maakt niet uit: door de aanplant na de eerste oogst te maaien, krijg je na een tijdje weer jonge scheuten..

Waar het groeit, hoe het te onderscheiden en wanneer het te verzamelen – video