Waarom zit er witte bloei in een bloempot en wat doe je eraan?

Onlangs begon ik op te merken dat de grond bovenop mijn bloemen wit werd. Dit had geen invloed op de algemene conditie van de planten, alle huisdieren leven nog. Vertel me eens, waarom kan er witte bloei op de grond zijn in bloempotten? Kun je er iets aan doen??

witte bloei Wat is belangrijk bij het kweken van kamerplanten? Natuurlijk een goede grond, want hij is het die onze bloemen de voedingsstoffen geeft, waardoor ze actief groeien en genieten van hun bloei. Bodem van slechte kwaliteit remt niet alleen de groei, maar kan ook de dood van binnengewassen veroorzaken, dus alle telers kiezen zorgvuldig een geschikt substraat voor hun huisdieren. Het komt echter vaak voor dat een goed, voedzaam grondmengsel wordt afgedekt met een witte deken..

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de grond in bloempotten bedekt is met een witte coating, namelijk:

  • water van slechte kwaliteit wordt gebruikt voor irrigatie;
  • een schimmelinfectie heeft zich in de bloempot gevestigd.

Waterproblemenkalkaanslag

Ongeacht het type kamerplanten voor alle bloemen, er is een algemene regel: voor irrigatie moet u alleen bezonken water gebruiken, en nog beter – regenwater. Kraanwater gaat door zuiveringssystemen en is “verrijkt” met enkele elementen waar bloemen niet van houden, zoals chloor. Bovendien is het te hard, dus na het water geven verschijnt kalksediment op het aardoppervlak. Uiterlijk ziet zo’n grond eruit als droge witte korrels, als je ze voorzichtig verwijdert, kun je van onderaf een gewone zwarte grond zien. Meestal is dit precies wat ze doen, de bovenste laag verwijderen en vers grondmengsel in de pot gieten..

Om het verschijnen van sediment te voorkomen, mogen bloemen alleen worden bewaterd met bezonken water. Je kunt het verzachten met een zelfgemaakte filter, een beetje turf in een voddenzak doen en in een bak met water laten zakken. Bloemenwinkels verkopen ook speciale wasverzachters..

Om kalkverbindingen in het water te neutraliseren is het aan te raden om citroensap of keukenzuur (citroen) toe te voegen.

Schimmel in de grondgietvorm

Als de witte bloei in de pot nat is en op pluisjes lijkt, en er komt een onaangename bedorven geur uit de grond, dan betekent dit dat er een schimmel is neergedaald. Vaak creëren we zelf een geschikt microklimaat voor het ontstaan ​​en de voortgang van schimmel en rot, waardoor de plant intensief wordt overstroomd. En zoals u weet, is constant vochtige grond een ideale omgeving voor veel ziekten..

In dit geval is het beter om de meest radicale maatregelen te nemen en de grond volledig te vervangen door verse. Behandeling met fungiciden om schimmelinfecties te vernietigen en te voorkomen, zal niet interfereren. Voortaan moet u bij het water geven de gulden middenweg in acht nemen en het vochtgehalte van het substraat in de gaten houden.

Video over het verwijderen van witte bloemen in bloempotten

Adblock
detector