Vertel ons wat de voordelen zijn van mandarijnen? Bij ons thuis staan ​​ze niet alleen op de nieuwjaarstafel. Het hele gezin, zowel volwassenen als kinderen, is dol op deze overzeese vruchten. Mijn dochter plantte zelfs een bot en dit jaar probeerden we onze eerste zelfgemaakte mandarijn. Ik heb gehoord dat de huid en het vruchtvlees van mandarijnen nuttig zijn voor de preventie van verschillende ziekten. En ze helpen zelfs om sommige ziekten te genezen. U kunt in meer detail vertellen waar het over gaat, en zijn er contra-indicaties?

wat zijn de voordelen van mandarijnen? Geurige, zoete en sappige mandarijnen worden geassocieerd met de geur van het nieuwe jaar. Deze tropische vruchten kunnen en moeten echter niet alleen in de winter worden gegeten. Dat mandarijnen helpen het immuunsysteem te versterken, is al lang bekend. Maar ze hebben ook veel voordelen. Wetende hoe nuttig mandarijnen zijn, kun je jezelf niet alleen verwennen met vitamines. Deze kleine oranje vruchten kunnen veel ziekten helpen behandelen en sommige voorkomen. En misschien komt dit door de rijke samenstelling van voedingsstoffen in mandarijnen. Wat zit er in de “Nieuwjaars” -vruchten en hoe beïnvloeden ze het menselijk lichaam??

Samenstelling van mandarijn – een voorraadkast van vitamines en mineralen

samenstelling van mandarijnen Het eerste dat opvalt, is de aanwezigheid van vitamine C in de mandarijnpulp, in de hoeveelheid waarvan deze vruchten gelijk zijn aan sinaasappels. Daarnaast bevatten mandarijnen veel essentiële oliën, vezels, flavonoïden, organische zuren. Van de sporenelementen lopen kalium (tot 166 mg per 100 g product) en calcium (37 mg) voorop. Daarnaast zitten er ijzer, koper, magnesium en andere nuttige stoffen in de vruchten..

Mandarijnen, hoewel zoet, bevatten slechts 38 calla lelies.

Waarom mandarijnen nuttig zijn?

voordelen van mandarijnenKleine vruchten bevatten een genezende kracht die helpt om met bijna elke ziekte om te gaan.. Mandarijnen hebben een overwegend positieve werking op het lichaam, namelijk:

  • versterken van het immuunsysteem, helpen omgaan met verkoudheid, hoesten;
  • normaliseren druk, bloedsomloop, spijsvertering;
  • het bloed zuiveren;
  • verwijder parasieten en wormen;
  • kalmeer het zenuwstelsel, stabiliseer de slaap;
  • een gunstig effect hebben op de conditie van de huid;
  • snelle wondgenezing bevorderen, ontstekingen verlichten;
  • verwijder zand en stenen uit de nieren en blaas;
  • helpen om gewicht te verliezen.

Wanneer is het de moeite waard om het gebruik van mandarijn te beperken??

mandarijnen en schadeVanwege de karakteristieke kleur is het beter om geurig fruit te weigeren als er een allergische reactie is, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Mandarijnen kunnen ook schadelijk zijn als u maagproblemen heeft: gastritis, zweren, colitis. Het verhoogde gehalte aan vitamine C zal de ziekte verergeren.

Met de nodige voorzichtigheid en met mate moet fruit worden gegeten bij diabetes mellitus. Overmatige consumptie zal leiden tot een sterke stijging van de bloedsuikerspiegel. Het wordt niet aanbevolen om fruit te eten voor nierproblemen vanwege hun diuretische eigenschappen..

De voordelen en nadelen van mandarijnen – video