Waarom zijn de botten van viburnum zo waardevol - de voordelen en nadelen van "kleine harten" voor een groot hart en niet alleen

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van viburnumbotten, hun voordelen en schade aan het lichaam? Een buurman gaf me wat gedroogde zaden en zei dat ze heel goed zijn tegen hoge bloeddruk. Dit is waar? In welke andere gevallen worden botten gebruikt en hoe correct – ze worden heel of gebrouwen gegeten??

botten van viburnum voordelen en schade Als een plant geneeskrachtige eigenschappen heeft, hebben meestal al zijn delen zo’n kracht. Dit is hoe de natuur “deed” met viburnum, niet alleen de bessen beloont met een zeer rijke samenstelling, maar ook de zaden zelf. Gooi daarom nooit de zaden van de viburnum weg – de voordelen en nadelen van deze kleine platte steenvruchten waren bekend bij onze voorouders. Zelfs de vorm van de zaden lijkt erg op de symbolische afbeelding van het hart, alsof ze ons vertellen dat ze op zijn minst goed zijn voor het cardiovasculaire systeem. Regelmatige consumptie van deze kleine “harten” zal ziekten en ons hart helpen voorkomen door het te versterken. Het zal ook een positief effect hebben op het werk van andere organen..

De chemische samenstelling van viburnumzaden

viburnum samenstelling Het unieke van de chemische samenstelling van de zaden is dat ze bijna 20% oliën bevatten met verschillende vetzuren. Onder hen draagt ​​​​myristinezuur, nuttig voor immuniteit, bij tot de verjonging van de huid, palmitinezuur. Stearinezuur zorgt voor levendigheid en energie, en linolzuur en oliezuur beschermen tegen hartziekten en tumoren..

Daarnaast bevatten viburnumzaden vitamines van de groepen A, B, K en E. En er zijn ook veel mineralen, waaronder magnesium, ijzer, selenium, koper en molybdeen. Gezien zo’n rijke samenstelling is het niet verwonderlijk dat viburnum in de eerste plaats nuttig is voor het hart..

Viburnumzaden – de voordelen en nadelen van “bessenafval”

hoe is viburnum nuttig?Net als bessen kunnen zaden het beste worden geoogst na de vorst, eind oktober. Afhankelijk van de verdere gebruiksmethoden, kunt u ze samen met hele bessen drogen. Of wrijf de viburnum door een zeef en selecteer de steenvruchten.

Het is beter om de zaden in de lucht te drogen, niet in de oven. Bewaar ze niet langer dan een jaar in papieren zakken. Na de aangegeven tijd zullen de steenvruchten natuurlijk nog niet verdwijnen. Maar de meeste van hun geneeskrachtige eigenschappen zullen verliezen.

De helende eigenschappen van viburnumzaden

geneeskrachtige eigenschappen van viburnumzadenVan de hele zaden kun je een waterig afkooksel of alcoholtinctuur maken. En vermaal ze ook en maak er een gezonde olie of crème van..

In welke vorm je de botten ook gebruikt, ze behouden al hun helende eigenschappen, namelijk:

  • het hart en de bloedvaten versterken;
  • de regeneratie van de huid stimuleren en inflammatoire huidziekten behandelen;
  • reinig het lichaam van gifstoffen en gifstoffen;
  • het hemoglobinegehalte verhogen;
  • verbetering van de stofwisseling;
  • de bloeddruk normaliseren, verlagen tot een optimaal niveau;
  • dienen als de preventie van ziekten zoals jicht, osteoporose, verschillende infecties.

Viburnum-botten helpen bij verkoudheid, bloedarmoede, neurose, convulsies. Ze worden gebruikt bij de complexe behandeling van tuberculose, nier-, lever- en maag-darmkanaalproblemen..

Zijn er contra-indicaties voor viburnumzaden?

viburnum botten contra-indicatiesOndanks de enorme voordelen kunnen hartzaden in sommige gevallen schadelijk zijn. Zeker als je ze ongecontroleerd en in grote hoeveelheden gebruikt. Zo’n middel is absoluut niet geschikt als u allergisch bent voor viburnum.

Het is ook verboden om botten te nemen in aanwezigheid van hypotensie, hoge zuurgraad en bloedstolling. Ze zijn ook niet geschikt voor zwangere vrouwen, omdat ze stoffen bevatten die de baarmoeder tot hypertonie kunnen leiden..

Waarom is viburnum nuttig?

Adblock
detector