Waarom verticuteren van hyacintbonen nodig is en hoe je dit doet?

Waarom wordt hyacintboon scarification uitgevoerd en hoe noodzakelijk is het? Een buurvrouw gaf zaden van haar plant, ze zegt dat ze die meteen op een bloembed plant. En ik las dat je eerst moet verticuteren. Hoe het correct te doen en hoe een dergelijke procedure thuis uit te voeren??

scarificatie van hyacintbonen Lange zwepen hyacintbonen kunnen de helft van de boog in een seizoen vlechten, en hun lila bloeiwijzen en gekleurde peulen zien er erg decoratief uit. Het kweken van deze thermofiele plant is in ons klimaat helemaal niet moeilijk met behulp van zaden. Scarificatie van hyacintbonen zal het kiemproces versnellen. En dit betekent, en breng de prachtige bloei van de klimplant dichterbij. Wat voor soort bloem is verborgen onder deze mysterieuze naam en welke groeiomstandigheden heeft het??

Wat zijn hyacintbonen

hyacint bonenstruik Onder zomerbewoners staat deze plant bekend als sierbonen of klimseringen. In bloemenwinkels wordt het verkocht als lobia- of hyacintbonen, soms dolichos. Alle namen weerspiegelen perfect het uiterlijk van de cultuur. Een kruidachtige liaan uit de peulvruchtenfamilie, tot 5 m lang, groeit zeer snel. Van verwante gewassen erfde ze de vorm van gebladerte en vruchten, zoals die van gewone bonen. En de bloemen met hun aroma lijken tegelijkertijd op de bloei van hyacinten en seringen. Ze hangen dik aan de scheuten met mooie penselen, verrassend met een rijke paarse of robijnrode kleur. Wijnbladeren hebben dezelfde schaduw..

Onder natuurlijke omstandigheden, in warme landen, leeft lobia meerdere jaren. In ons klimaat wordt de liaan als eenjarige plant gekweekt, omdat hij tijdens overwintering in het open veld volledig bevriest..

Scarificatie van hyacintbonen – waarom is het nodig en hoe doe je het?

waarom doen ze scarification?Hyacintbonen kunnen in het late voorjaar direct buiten worden geplant en bloeien dan halverwege de zomer. Als je wilt dat de wijnstok nog eerder bloeit, kun je zaailingen kweken. Trouwens, de zaailingmethode is de beste optie voor noordelijke regio’s met een korte zomer, wat de vegetatieve periode van de cultuur beperkt..

Lobia wordt gekweekt uit zaden, dit zijn vrij grote bonen. In het begin zijn ze zacht, maar als ze volledig rijp zijn, drogen ze uit en worden ze erg dicht. Het is moeilijk voor delicate spruiten om door zo’n sterke schaal te breken. Daarom bereiden veel tuinders het plantmateriaal voor door de bonen te verticuteren..

Hoe te verticuteren?

hoe zaden te verticuterenEr zijn verschillende manieren om bonen te verticuteren:

  1. De gemakkelijkste optie is om elk zaadje met schuurpapier te wrijven en in water te laten zwellen.
  2. Deze methode is iets gecompliceerder, om zo te zeggen, sieraden, maar ook mechanisch – maak gaatjes met een naald.
  3. Je kunt de bonen snel klaarmaken voor het planten door ze een voor een in warm en koud water te dompelen. Doe de zaden in een stoffen zak en baad op deze manier.
  4. En de moeilijkste optie is blootstelling aan chemicaliën. Maak een 3% zwavelzuuroplossing en laat de bonen een nacht weken. Spoel voor het planten. Vergeet niet om handschoenen te dragen, anders kunt u zich verbranden..

Als u bent vergeten deze procedure uit te voeren, wees dan niet boos, het is helemaal niet nodig. De bonen zullen ontkiemen zonder scarificatie, maar dan moet je geduld hebben, want het duurt langer.

zaad scarificatie

Adblock
detector